logo

Як вибрати підшоломник?

Отже, ви вирішили купити мотошолом для їзди містом або драйвових покатушок по бездоріжжю. Але вже після першої поїздки зіткнулися з тим, що підкладка спорядження просочилася потом і потребує чищення. А от якщо цього не зробити, шолом стане розсадником мікроорганізмів, що призведе до появи неприємного запаху. Проте рішення такої проблеми є. Вам просто потрібно вибрати підшоломник. Простий аксесуар у вигляді балаклави допоможе уникнути постійного прання підкладки та сприятливо позначиться на гігієні райдера.

ЧОМУ ВАРТО ПРИДБАТИ ПІДШОЛОМНИК?

Найголовніша перевага балаклави для байка – гігієна. Матеріал аксесуара збиратиме всі бактерії, тим самим знижуючи їх кількість на підкладці. Хоча у тканинних виробах є й інші плюси:

  • Комфорт. Маска захищає голову та шию водія від бруду, пилу та комах.
  • Збереження тепла. У міжсезоння або взимку в мотошоломі буває прохолодно, а балаклава допомагає тілу підтримувати оптимальну температуру.
  • Підвищення ресурсу шолома. Тканинний виріб вбирає в себе піт та інші виділення, зберігаючи чистоту підкладки. Це особливо важливо, адже кожна чистка нутрощів мотошолома впливає на його ресурс.

На жаль, при покупці обмундирування райдери рідко згадують про такий корисний та ефективний аксесуар.

РІЗНОВИДИ ПІДШОЛОМНИКІВ ДЛЯ МОТОЦИКЛІВ

Цікаво й те, що на ринку є кілька різновидів масок для мотоциклів. Покупець може вибрати модель:

  • Шапку. Такі моделі закривають усю голову, крім обличчя. Власне відсутність захисту обличчя є єдиним недоліком подібних моделей.
  • Цілісну. По суті це ті ж шапки, але із закритим обличчям (є тільки проріз для очей).
  • Маску. Моделі цього типу більше нагадують класичні балаклави з отвором для очей та рота.
  • Трубу. Такий мото підшоломник закриває не лише голову та обличчя, а й шию.

Очевидно, що вибір типу виробу безпосередньо залежить від траси та погодних умов. Наприклад, для бездоріжжя краще взяти підшоломник трубу або цільну модель. А ось для міста краще підійде звичайна шапка.

ЩО ВРАХУВАТИ ПРИ ПОКУПЦІ ПІДШОЛОМНИКА ДЛЯ МОТОШОЛОМУ?

Крім типу аксесуара важливо враховувати його матеріал. Від цього залежить те, наскільки підшоломник буде комфортним і скільки прань він переживе. Найдешевше коштують синтетичні вироби, але вони абсолютно не підходять для чутливої ​​шкіри. Вже при першій поїздці водій може відчути дискомфорт, подразнення та свербіння.

Трохи краще по показнику комфорту балаклави з бавовни. Хоча через часті прання тканина стає тоншою і починає просто рватися. Хорошою альтернативою стане аксесуар із бавовни та поліефіру (синтетика). Такі вироби приємні для шкіри і служать у 2-3 рази довше за тканинні маски.

Популярністю користуються і мотоциклетні підшоломники з віскозу (штучний шовк). Вони відрізняються гарною зносостійкістю та м'якістю.

А ось найкращим рішенням стане аксесуар із натурального шовку. І хоча ціна таких виробів «кусається», їхня зносостійкість і комфортабельність сповна компенсує цей недолік.

ПОРАДИ ФАХІВЦІВ З ВИБОРУ ПІДШОЛОМНИКА

Досвідчені райдери не рекомендують купувати синтетичні чи бавовняні аксесуари. Якщо вам потрібен недорогий підшоломник, тоді краще взяти виріб з бавовни та поліефіру. Це стане гарною альтернативою низькоякісним аксесуарам.

Також при покупці підшоломника для мотоцикла мотолюбителі радять:

  • Віддавати перевагу еластичним матеріалам, які зберігають та відновлюють свою форму.
  • Враховувати пору року. На літній період варто взяти виріб, що добре вбирає вологу. А ось узимку слід використовувати утеплений аксесуар.
  • Особливості лицьової частини. У районі носа та рота мають бути спеціальні перфоровані вставки.
  • Пробувати матеріал на дотик. Тканина має бути приємною для тіла і не викликати алергії (стосується синтетики).

Консультанти салону Двако не рекомендують заощаджувати на балаклавах. Самі аксесуари коштують недорого, адже навіть топова модель з шовку коштуватиме покупцю лише 600-1000 грн. А враховуючи ресурс подібного виробу, придбати його вигідніше, ніж купувати «одноразові» маски.

ЯК ДОГЛЯДАТИ ЗА ПІДШОЛОМНИКОМ?

По суті балаклави під мотошоломи не потребують якогось особливого догляду. Виріб можна прати, як і звичайний одяг. Однак, при цьому потрібно враховувати температуру води. Наприклад, шовкові вироби можна полоскати у теплій воді (до 40 градусів). Бавовняні маски рекомендується прати за 60 градусів. А ось синтетичні балаклави також краще полоскати у теплій воді.

1549
Кнопка
связи