logo

Як вибрати відповідний дитячий мотошолом?

Популярність мототехніки серед дітей та підлітків збільшується з кожним днем. Юні райдери все частіше замислюються про покупку мопеда, пітбайка, скутера або квадроцикла. І незважаючи на невисоку потужність такого транспорту, від екстрених ситуацій не застрахований ніхто. Тому щоб відпочинок або навчання водінню були безпечними, батькам слід розібратися, який дитячий мотошолом купити. Так давайте розберемося, як підібрати відповідне екіпірування і на що варто звернути увагу.

ВИДИ ТА ОСОБЛИВОСТІ МОТОШОЛОМІВ ДЛЯ ДІТЕЙ

Асортимент екіпіровки для молодих водіїв зовсім не відрізняється від дорослого. На ринку є шоломи типу:

  • Каски. Це найпростіший тип захисту, який закриває лише верхню частину голови. Подібне спорядження підійде лише для електроквадриків потужністю 800-1000W.
  • Відкриті. Якщо ви шукаєте шолом для мотоцикла на дитину 6 років, тоді варто взяти модель цього типу. Спорядження ¾ закриває потилицю, верхню частину голови та скроні.
  • Модуляри. Подібне екіпірування вважається найкращим рішенням для юних водіїв. Справа в тому, що в цих моделях відстібається захист підборіддя. Завдяки цьому дитина може перекусити або попити, не знімаючи спорядження.
  • Інтеграли. Такі шоломи для мотоцикла чудово підходять для дітей 14 років. Вони відрізняються високим рівнем безпеки, комфортабельністю та низькою вагою.

А ось якщо вам потрібне дитяче екіпірування для off-road, тоді варто придбати кросовий мотошолом. Моделі цього класу мають продуману систему вентиляції та забезпечують максимальний рівень захисту при їзді бездоріжжям.

ЯК ВИЗНАЧИТИ РОЗМІР ДИТЯЧОГО ШОЛОМУ ДЛЯ МОПЕДА, СКУТЕРА ЧИ КВАДРИКА?

Щоб зняти мірки для визначення розміру мотошолома, вам знадобиться звичайний швейний метр. Для вимірювання окружності голови потрібно розташувати рулетку:

  • По верхньому краю вух.
  • На 2 пальці вище брів.
  • На долоню (дитячу) нижче тім’я.

Щоб отримати чистіші результати, процедуру потрібно повторити 5-6 разів. При цьому пам'ятайте, що метр не повинен провисати чи стискати голову.

Розміри дитячих мотошоломів

Окружність голови

Розмір

49-50 см

S

51-52 см

M

52-54 см

L

55-56 см

X

Якщо зняті мірки знаходяться на межі двох розмірів, тоді варто вибрати менший виріб. Вже після 2-3 поїздок підкладка спорядження сяде, і шолом стане вільнішим.

Важливо: Не потрібно вибирати екіпірування на виріст. Великий шолом не тільки бовтатиметься і заважатиме огляду, але й не зможе забезпечити належний рівень безпеки дитини. Все мотоспорядження має бути впору, тому не намагайтеся заощаджувати на ньому.

ЯК ПЕРЕКОНАТИСЯ, ЩО МОТОШОЛОМ ПІДХОДИТЬ ДИТИНІ?

Головне при виборі дитячого шолома для мотоцикла – комфорт. Спорядження не повинно сильно стискати голову або доставляти дискомфорт. Для цього юному райдеру потрібно надіти екіпірування і походити у ньому 5-10 хвилин. Цього достатньо, щоб перевірити зручність шолома, його огляд та стан візора. До речі, на склі не повинно бути плям чи спотворень.

Також батькам потрібно злегка посмикати екіпірування. Якщо воно щільно прилягає до обличчя і не бовтається, то все гаразд. В ідеалі потрібно провести тест-драйв виробу. Для цього оберіть просту та безпечну трасу, і нехай дитина на ній покатається у шоломі. Якщо після поїздки немає відчуття дискомфорту, шолом підібраний правильно.

ЩО СЛІД ВРАХОВУВАТИ ПРИ КУПІВЛІ ЕКІПІРОВКИ?

Один із ключових критеріїв вибору мотошолому – вага. Чим нижча маса виробу, тим менше навантаження на шийний відділ. Це особливо важливо, якщо дитина планує зайнятися туризмом або брати участь у перегонах.

Не останню роль грає і матеріал шкаралупи. Найдешевшими шоломами є вироби із термопластику. Однак такий матеріал не відрізняється високою міцністю та важить більше спорядження з композитів. Більш дорогим та практичним рішенням стане екіпірування з кевлару, карбону або полімерів.

Звернути увагу слід і на:

  • Тип візора. Прозоре скло призначене для їзди вдень і вночі. А ось затемнені візори рекомендується використовувати лише у світлий час доби.
  • Наявність захисту від ультрафіолетового випромінювання. На ринку є безліч моделей із сонцезахисним візором.
  • Якість вентиляції. Чим більше вентиляційних каналів, тим комфортнішим буде водієві. Крім того, є шоломи із заслінками, які можуть обмежувати надходження повітря. Таке спорядження найкраще підходить для зимових покатушок.
  • Тип застібки. Дитині краще взяти спорядження із фіксатором Double-D.

У салоні Dvako Moto ви знайдете десятки дитячих шоломів для мопедів, скутерів, квадриків та байків. У нашому каталозі зібрані найкращі мотошоломи, які пройшли всі тести та отримали сертифікати якості.

4124
Кнопка
связи