logo

Масло для квадроциклу: поради з вибору і заміни

Якщо ви вирішили купити квадроцикл, то знайте, що для стабільної і справної роботи всіх його механізмів, необхідно регулярно проводити заміну масла. Це стосується не лише бюджетних китайських мотобайків, а й дорогих моделей від японських та європейських виробників. Деталі квадроцикла прослужать набагато довше, якщо ви використовуватимете якісні мастильні матеріали.

Масло заливається в такі елементи:

  • двигун;
  • трансмісія;
  • задній та передній міст редуктора.

Економити на мастильних матеріалах категорично не рекомендується, оскільки вони не лише зменшують тертя між деталями транспортного засобу, але й служать для відведення тепла, що допомагає запобігти перегріву.

ЯКЕ МАСЛО КРАЩЕ ВСЬОГО ПІДІЙДЕ ДЛЯ КВАДРОЦИКЛУ?

Інформацію про те, яке масло найкраще лити у вашу модель квадроциклу, ви знайдете у документації від виробника. У кожного байка свої вимоги до мастильних матеріалів, а тому рекомендується їх ретельно вивчити.

Розглянемо три основні види масла для квадроциклів:

  • Синтетичне масло виготовляється з використанням основи зі штучних компонентів. Рідина дуже швидко поширюється на всі функціональні вузли мототехніки, забезпечуючи надійний захист. Головний мінус синтетичних масла – це його висока ціна, але вона повністю виправдана значним збільшенням експлуатаційного ресурсу квадроцикла.
  • Мінеральне масло виготовляється з нафтопродуктів та може похвалитися бюджетною вартістю. Що стосується мінусів, то слід зазначити, що такий мастильний матеріал потребує частої заміни.
  • Напівсинтетичне масло знаходиться в середньому ціновому сегменті і має досить гідні експлуатаційні характеристики.

Вибирати, яке масло краще заливати в квадроцикли 200 кубів та інші їх аналоги, кожен райдер має право самостійно. Але все ж таки не рекомендується економити, оскільки передчасна заміна двигуна транспортного засобу обійдеться значно дорожче.

ПЕРЕВАГИ МАСЛА КАСТРОЛ

Моторні мастила для квадроциклів на 110, 125 кубів Кастрол встигли добре зарекомендувати себе як серед звичайних мотолюбителів, так і професійних райдерів. Даний мастильний матеріал розроблений спеціально для сучасних 4-тактних двигунів мотобайків. Наявність у складі спеціальних присадок надійно захищає двигун від зносу навіть у екстремальних умовах експлуатації.

У варіатор квадроцикла рекомендується заливати лише високотемпературні мастила з підвищеною густотою. Такий мастильний матеріал повинен залишати на поверхні щільну масляну плівку і в жодному разі не може розбризкуватися. У редуктор і коробку передач квадроцикла варто заливати трансмісійне масло з в'язкістю 75W90. Даний тип мастила підходить для більшості моделей мотобайків, а тому багато виробників рекомендують саме його. Докладнішу інформацію ви зможете знайти в офіційному посібнику з експлуатації транспортного засобу.

Якщо ваша модель квадроцикла оснащена механічною коробкою передач, то в неї потрібно лити моторне масло. Трансмісійне масло у свою чергу підійде для автоматичних та напівавтоматичних коробок.

ЗАМІНА МАСТИЛА У ДИТЯЧОМУ КВАДРОЦИКЛІ

Замінити масло в дитячому квадроциклі на 110 або 125 кубів – дуже просте завдання, з яким за бажання можна впоратися самостійно. Ця процедура виконується таким чином:

  • Щоб процес заміни мастила відбувався легко та комфортно, рекомендується попередньо зняти підніжку. Відразу за нею розташований щуп, а під двигуном квадроцикла ви виявите зливну пробку.
  • Необхідно відкрутити пробку і злити використане масло у попередньо підготовлену ємність.
  • Після зливу старого мастильного матеріалу повертаємо пробку в початкове положення.
  • Потрібно відкрутити щуп і залити мастило у горловину.
  • Використовуючи мірну шкалу на щупі, перевіряємо, чи достатньо масла було залито в бак.
  • Повертаємо щуп та підніжку у початкове положення.

Періодичність заміни масла в квадроциклі залежить від його моделі та вказується в посібнику з експлуатації. Зазвичай виконувати цю процедуру рекомендують не рідше, ніж через кожні 1000 км пробігу. Якщо ви придбали мототехніку, то замінити мастильний матеріал краще відразу.

Іноді квадроцикл може потребувати позапланової заміни масла, наприклад, після попадання у воду. Якщо така неприємність трапилася з вашим мотобайком, його потрібно скоріше розібрати, злити масло з усіх вузлів і ретельно висушити кожну деталь. Потім, в коробку передач, двигун і варіатор варто залити свіжий мастильний матеріал. Рекомендується вибирати масло відповідно до характеристик вашого квадроцикла, а також віддавати перевагу продукції популярних брендів. Таким чином, ви продовжите термін справної служби всіх функціональних компонентів мотобайка.

20308
Кнопка
связи