logo

Обслуговування та ремонт кульової опори на квадроциклах

Купити квадрик – справа нехитра. Однак така техніка вимагає до себе особливої ​​уваги та регулярного обслуговування всіх вузлів та елементів. Особливо це стосується кульової опори.

Кульова опора квадроцикла – надзвичайно важливий елемент підвіски даної мототехніки, від справності та стабільності роботи якого може залежати навіть життя райдера. А тому своєчасному обслуговуванню та ремонту цього компонента необхідно приділяти максимум уваги.

Оскільки для квадроцикла характерні екстремальні умови експлуатації, на ньому кульова опора може виходити з ладу частіше, ніж на інших типах мототехніки. Свою роль у зносі даного елемента грає вплив на нього абразивних речовин дорожнього покриття.

КОНСТРУКЦІЯ КУЛЬОВОЇ ОПРОРИ

Кульова на квадроциклі Стелс складається з наступних компонентів:

  • корпус з елементами полімеру;
  • вкладиш;
  • кульовий палець;
  • шарнір;
  • заглушка;
  • пильовик.

Оскільки в процесі експлуатації квадроцикла шарнір кульової опори зазнає значних динамічних навантажень, наявність надто великого зазору між деталями, що найчастіше зустрічається в китайській мототехніці, може помітно скоротити термін його служби. Зверніть увагу на те, що кульова присутня як на повнорозмірних, так і на дитячих моделях квадроциклів. В обох випадках дуже важливо стежити за її станом, виконуючи своєчасний ремонт та технічне обслуговування.

При зношуванні даного елемента підвіски транспортного засобу у процесі його руху водій починає чути підозрілі звуки, наприклад, стукіт або тріск. Також спостерігається відчутне биття керма.

РЕМОНТ КУЛЬОВОЇ НА КВАДРОЦИКЛАХ

Перед тим, як розпочати ремонт кульової на квадроциклі 150 кубів, її необхідно розібрати. На деяких моделях такої мототехніки шарнір має розбірну конструкцію, завдяки чому дістатися до зношених деталей і замінити їх не важко. Найчастіше мотолюбителям необхідно зробити заміну пильовика, вкладиша та мастила.

Ремонт кульової опори квадроцикла з цілісним шарніром виконується таким чином:

  • Акуратно зрізається нижня частина, що є заглушкою.
  • Візуально перевіряється стан пальця. За потреби його потрібно замінити на новий.
  • Виварюється кільце з металу з різьбленням усередині.
  • Виготовляються нижні та верхні вкладиші. На цьому етапі можна звернутися за допомогою до токаря. Як матеріал чудово підійдуть тверді види пластику, такі як капролон або текамід.

Вам також потрібно виготовити спеціальну пробку, яка використовуватиметься з метою підтяжки вкладишів кульової опори квадроцикла.

Після виконання такого ремонту з частковим переробленням кульової опори ви зможете значно покращити заводські експлуатаційні якості даного функціонального компонента квадроцикла. Тепер у разі зношування буде досить трохи підтягнути вкладиш, значно продовживши тим самим термін служби кульової транспортного засобу.

Рекомендуємо своєчасно змащувати шарнір з використанням якісного масла і не економити на покупці гарного силіконового пильовика. Тому, якщо ви вирішили придбати дорослу мототехніку або купити дитині квадроцикл, будьте готові до того, що вам доведеться добряче покопатися в його нутрощах.

ЗАМІНА КУЛЬОВОЇ

Заміна кульової опори на квадроциклі необхідна в тому випадку, коли відремонтувати її неможливо. Даний компонент мотобайка ламається як через знос протягом тривалого терміну експлуатації, так і в результаті попадання всередину пильовика рідини і забруднень. Саме тому потрібно час від часу змащувати компоненти кульової і міняти деякі з них у міру потреби.

Як тільки стало ясно, що з кульовою квадроцикла не все гаразд, рекомендується якнайшвидше вирішити цю проблему, оскільки її несправність може викликати безліч інших серйозніших поломок мототехніки.

Заміна кульової мотобайка виконується таким чином:

  • Завісьте передню частину транспортного засобу та знімайте колесо.
  • Далі необхідно демонтувати декоративний ковпачок колісного диска та зняти гайку з маточини.
  • Зніміть гальмівний супорт, відкрутивши пару шестигранних болтів.
  • Проведіть демонтаж маточини та гальмівного диска.
  • Розхитайте і відкрутіть гайки, якими прикручена верхня та нижня шарова опора.
  • Відкрутіть гайку від наконечника рульової тяги та відокремте її від поворотного кулака. Після цього цю деталь теж потрібно зняти.
  • Від'єднайте стопорні кільця, розташовані на місцях посадки кульових квадроцикла.
  • Випресовувати кульові найкраще з використанням гідравлічного преса, але за його відсутності можна скористатися і найбільш підходящими підручними матеріалами.
  • Після встановлення нової опори, необхідно провести збірку квадроцикла у зворотному порядку.

У процесі збирання мототехніки приділіть особливу увагу цілісності його гумових манжетів, а також наявності достатньої кількості мастила на всіх функціональних вузлах.

Як ремонт, так і заміну кульових опор квадроцикла за наявності певних навичок можна виконати самотужки. Якщо ви сумніваєтеся в тому, що зможете зробити подібні маніпуляції власноруч, то найкращим рішенням буде звернутися за допомогою до сервісного центру.

2833
Кнопка
связи