logo

Як правильно виконати установку підігріву на квадроцикл?

Купити квадроцикл для дорослого – значить подарувати йому радість і трохи зайвого клопоту. Таку мототехніку можна сміливо використовувати у будь-яку пору року, однак необхідно подбати про комфорт райдера в умовах низьких температур.

Відмінним рішенням буде зробити встановлення підігріву ручок, курка газу та сидінь на квадроцикл. Виконати цю процедуру можна як самотужки, так і за допомогою висококваліфікованих співробітників мотосервісу.

Виробники деяких моделей мотоциклів вже оснащують їх елементами підігріву. Звісно ж, наявність подібних модифікацій відбивається на вартості залізного коня.

ПІДІГРІВ РУЧОК НА КВАДРОЦИКЛІ СВОЇМИ РУКАМИ

Перед тим, як приступити до модифікації квадроцикла, необхідно подбати про купівлю обладнання та витратних матеріалів, що потрібно для цієї мети. Найдешевше замовити підігрів ручок та інших елементів мотобайка на Аліекспрес. До того ж, даний інтернет-магазин надає найширший вибір додаткового техоснащення для мотолюбителів.

Сучасні виробники готові запропонувати підігрів із вбудованими датчиками, які дозволяють йому активуватись лише під час руху транспортного засобу. За рахунок цього досягається висока економія ресурсу батареї мотобайка. А плавне регулювання інтенсивності нагрівання дозволяє підлаштувати роботу цього компонента за умов навколишнього середовища.

Монтаж підігріву ручок на квадроцикл виконується наступним чином:

  • На початковому етапі потрібно буде зняти старі ручки з мотобайка. Зробити це буває вкрай непросто тому, що багато виробників їх намертво приклеюють до квадроциклу. Найпростіше просто зрізати старі ручки за допомогою ножа, і не витрачати на це занадто багато часу і сил.
  • Виконайте якісну зачистку керма від залишків клею та гуми.
  • Щоб нові ручки встановилися швидко і просто, поверхню керма рекомендується обробити мастильним матеріалом VD-40 і почекати. Через кілька хвилин надіти нові ручки з підігрівом на квадроцикл не складе труднощів.
  • Перевірте, чи провертаються ручки. Необхідно, щоб вони щільно закріпилися на кермі транспортного засобу, однак, якщо цього не сталося, їх краще зняти і ретельно протерти від залишків мастильного матеріалу.

Досить часто до підігріву ручок для квадроцикла одразу в комплекті надається і нагрівання для курка. Його монтаж виконується дуже просто. Достатньо лише закріпити даний нагрівальний компонент на курці двостороннім скотчем, а потім встановити термоусадочну трубку і обробити її за допомогою спеціального будівельного фена.

Далі потрібно встановити на квадроцикл регулятор підігріву. Як правило, його монтують на кермо у будь-якому найбільш зручному для райдера місці. Завершальний етап – проведення проводки. Після цього протестуйте роботу підігріву на квадроциклі, щоб переконатися, що все функціонує.

ПІДІГРІВ СИДІННЯ НА КВАДРОЦИКЛ

З установкою підігріву на сидіння квадроциклу під силу впоратись кожному власнику мототехніки. Цей нагрівальний елемент може похвалитися високим рівнем еластичності. Монтується він відразу під покриттям сидіння мотобайка і згодом легко закріплюється дужками. Сучасні підігріви комплектуються проводкою, регулятором та індикатором, що свідчить про роботу нагрівального елемента.

Якісний підігрів сидіння для квадроцикла від надійного виробника може похвалитися значним переліком переваг:

  • наявність надійного вологозахисту;
  • проста установка та знімання даного компонента;
  • якщо якась частина нагрівального елемента ламається або перетирається, решта площі продовжить працювати;
  • кілька режимів роботи на вибір та світловий індикатор;
  • універсальні габарити.

При їзді на квадроциклі в холодну погоду не варто забувати не тільки про встановлення підігріву на різні його компоненти, але й про необхідність придбання відповідного екіпірування.

РЕМОНТ ПІДІГРІВУ РУЧОК НА КВАДРОЦИКЛІ

За екстремальних умов експлуатації мототехніки підігрів керма, курка або сидіння може зламатися і вийти з ладу. Відбувається це найчастіше з двох причин:

  • ушкодження проводки;
  • поломка самого нагрівального елемента.

Якщо справа в проводці, то потрібно лише замінити її на нову. Якщо зламався сам підігрів, його потрібно демонтувати і поміняти. Хоча нагрівальні компоненти для квадроцикла з Аліекспрес коштують досить дешево, якість та термін служби у них відповідний. Добре, що установка подібних модифікацій мотобайка виконується дуже швидко та просто.

При удосконаленні квадроциклів райдери часто використовують для додаткового утеплення спеціальні устілки з електропідігрівом.

2509
Кнопка
связи