logo

Як обрати шолом для квадроцикла?

Шолом для квадроцикла є обов'язковою частиною екіпірування водія та пасажира. Він захистить голову у разі падіння, помітно підвищує рівень безпеки. Шолом захищає шкіру, очі при їзді пересіченою місцевістю. Правильно обрана модель не знижує огляд, не заважає покатушкам на чотириколіснику. Тому потрібно знати, як вибрати захисний шолом для квадроцикла, на які фактори потрібно звернути увагу насамперед.

Відкриті та закриті шоломи

При виборі шолома для квадроциклів звертають увагу на конструкцію. Вона буває відкритою та закритою. Вибір залежить від умов експлуатації екіпірування, особистих уподобань водія. Основні особливості такі:

  • Відкритий шолом для квадроцикла легший та зручніший. Він забезпечує хорошу вентиляцію, що важливо у спеку. Але відкриті шоломи не надають повного захисту обличчя та щелепи. При аварії, падінні з квадроцикла ймовірність травми буде вищою.
  • Закриті шоломи для квадроциклу забезпечують найкращий захист голови, включаючи обличчя та щелепу. Це важливо, якщо мають відбутися поїздки на високій швидкості, у складних умовах (бруд, погана дорога з великою кількістю перешкод). Закриті шоломи захищають від вітру та шуму. Вони важчі і менш вентильовані, що незручно у спеку.

Розглядаючи рекомендації, як вибрати шолом для квадроцикла, варто враховувати, що модель має відповідати стандартам безпеки та мати відповідну сертифікацію.

Матеріал шолома та візора

Хороший шолом для квадроциклів має бути легким, але міцним. Тому до матеріалів, з яких його виготовляють, висувають високі вимоги. Зазвичай це такі полімери:

  • Полікарбонат. Найбільш поширений та доступний варіант. Моделі з полікарбонату легкі, міцні та стійкі до ударів. Але термін служби у них менший.
  • Фіберглас. Міцний, легкий та стійкий до ударів матеріал. Такі моделі забезпечують кращу звукоізоляцію та вентиляцію, але коштують дорожче і вимагають більш ретельного догляду.
  • Вуглецеве волокно. Найдорожчий варіант, але й найміцніший і найлегший.

Візори для шоломів можуть бути виготовлені з різних матеріалів, але найчастіше використовують полікарбонат, акрил і т. д. Вони повинні бути міцними, стійкими до подряпин і забезпечувати хорошу видимість.

Який шолом для квадроцикла підійде саме вам?

Вибір шолома для квадроцикла залежить від особистих переваг та умов використання. Вивчаючи питання, який шолом для квадроцикла підійде саме вам, варто звернути увагу на такі фактори:

  • Розмір та посадка. Екіпірування має бути правильного розміру і добре сидіти на голові, щоб забезпечити максимальний захист. Потрібно враховувати обхват голови.
  • Тип шолома. Відкриті шоломи зручніші у використанні та забезпечують хорошу вентиляцію, але вони гірше захищають обличчя та щелепи. Закриті шоломи забезпечують найкращий захист. Це гарний варіант для холодної погоди.
  • Візор. Скло повинне забезпечувати достатню видимість та захист від вітру та пилу. Він також має бути зручним і легко підніматися та опускатися.
  • Стиль та дизайн. Модель вибирають відповідно до ваших уподобань.

При виборі кращого шолома для квадроцикла рекомендується приміряти кілька моделей різних виробників, щоб знайти найбільш вдалий варіант.

Як визначити розмір шолома?

Для визначення правильного розміру шолома вимірюють коло голови у найширшому місці. Для цього можна використати звичайний швейний метр.

Щоб визначити правильний розмір екіпіровки, порівняйте отриманий показник обхвату голови із розмірною таблицею виробника шоломів. Кожен виробник має власну унікальну розмірну сітку.

Якщо обхват голови знаходиться між двома розмірами шоломів, рекомендується вибирати більшу модель. Це забезпечить комфорт, шолом не стискатиме голову.

Скільки прослужить шолом для квадрика?

Термін служби екіпірування для їзди на квадроциклі залежить від низки факторів. Одним із найголовніших аспектів є якість самого виробу. Чим міцніший матеріал, тим довговічнішим буде виріб. Тому бажано не економити та купувати шоломи високої якості. Таке екіпірування випускають імениті, великі виробники.

Також на термін служби впливають особливості експлуатації. Якщо екіпірування часто піддається механічним впливам, воно швидше вимагатиме заміни. У разі падіння з квадроцикла та удару шоломом, варто його замінити. Навіть якщо немає видимих пошкоджень, шкаралупа може стати менш міцною. В екстреній ситуації шолом може не виконати свою пряму функцію. Тому після падіння варто купити нове екіпірування.

У середньому термін служби шолома становить близько 5 років за умови правильного догляду. Періодично його потрібно чистити, прати підкладку, протирати візор. Це дозволяє продовжити термін служби екіпірування.

1008
Кнопка
связи