logo

Скільки коштує скутер і який вибрати?

Враховуючи низьку вартість, практичність та універсальність скутерів, моторолер – найкраща техніка як для міста, так і для дачі. Однак широкий асортимент апаратів ставить у глухий кут навіть досвідчених мотолюбителів. Купити скутер у Києві не проблема, а ось знайти дійсно вартий апарат – ще те завдання. Тому давайте розберемося, скільки коштує скутер і на що звернути увагу при його покупці.

Який скутер краще купити?

Перше, на що нам потрібно звернути увагу, – виробник. Саме від бренду залежатиме ціна скутера. Найдорожчими вважаються європейські апарати, після них йдуть японські та китайські моторолери. Наприклад, італійський моторолер Aprilia Leonardo 150 обійдеться покупцеві приблизно в 44-46 тис. грн. Але якщо ви плануєте використовувати апарат на дачі або для поїздок в магазин, тоді можна сміливо брати «японця» (Хонда, Ямаха, Сузукі).

Щоб було простіше визначитися, який вибрати скутер, давайте розділимо їх на 3 класи:

  • Міні моторолери. У цей клас входять малопотужні апарати із 50-кубовим мотором. Вони чудово підходять для поїздок на роботу та прогулянок. Серед плюсів міні-моторолерів можна назвати вагу (до 70 кг), компактні габарити, високу економічність.
  • Середні скутери. Це вже серйозніша техніка, яка підійде для поїздок з пасажиром, перевезення невеликих вантажів або господарських завдань. Недорога модель цього класу коштує близько 17-25 тис. грн.
  • Максіскутери. По суті це повноцінні мотоцикли, оснащені 150-кубовим двигуном, двомісним сидінням і купою корисних опцій. Максі скутери можна використовувати навіть для туризму та поїздок на великі відстані.

То скільки коштує японський скутер? Напрочуд недорого. Уживаний апарат компанії Yamaha або Honda можна взяти лише за 8-20 тис. грн, залежно від начинки та стану.

Як вибрати скутер із Піднебесної?

Добре показують себе і моторолери китайського виробництва. По суті, вони є чудовою альтернативою європейським та японським апаратам, адже коштують на порядок дешевше. Щоб вибрати справді хорошого «китайця», потрібно звернути увагу на:

  • Бренд. Рекомендується віддавати перевагу техніці відомих фірм, на кшталт MotoLeader, Spark, Yiben.
  • Якість пластику. Чим товстіший матеріал, тим краще. Пластик повинен добре витримувати удари, мати захист від УФ-випромінювання та хімікатів.
  • Ходову. Амортизатори скутера повинні гасити практично всі удари, інакше кожна поїздка стане для вас випробуванням.
  • Потужність. Для міста можна взяти 50-80-кубовий апарат, а ось для дачі краще взяти техніку з об'ємом двигуна 125 куб. см.

Звичайно, треба заздалегідь подумати, де використовуватиметься апарат. Якщо моторолер купується для дачі, тоді він повинен бути оснащений 12-14-дюймовими колесами та важільною вилкою. А для їзди рівними дорогами краще взяти техніку з 8-10-дюймовими колесами та телескопічною вилкою.

Скільки коштує скутер в Україні?

Ціна моторолерів залежить від їх характеристик, якості, бренду та ін. Давайте розглянемо кілька найпопулярніших моделей:

  • KV HT150-25 Gear. Це спортивний «китаєць» зі 150-кубовим мотором, світлодіодною оптикою, електронним запаленням та маятниковою підвіскою. Новий апарат коштує 28-29 тис. грн.
  • Yamaha Vino 4T. Така модель з європейським дизайном чудово впишеться у міський трафік. На апараті стоїть 50-кубовий мотор, рідинне охолодження, маятникова підвіска та CDI запалювання. Ціна уживаного апарату коливається у межах 14-15 тис. грн.
  • Honda Axis 50. Це справжня легенда серед 50-кубових скутерів. Уживаний скутер коштує близько 14 тис. грн.

Щоб зробити правильний вибір, обов'язково потрібно ретельно оглянути моторолер, перевірити його роботу та врахувати особливості експлуатації. Такі заходи особливо важливі при купівлі техніки.

3974
Кнопка
связи