logo

Як вибрати гарний дитячий квадроцикл?

Їзда на квадроциклі – чудова розвага для дитини або підлітка. Справа в тому, що мототехніка допомагає юному райдеру стати відповідальним, освоїти ази водіння та просто добре провести час. Але щоб кожна поїздка була комфортною і цікавою, потрібно розібратися, як вибрати дитячий квадроцикл. Тому давайте розглянемо ключові аспекти, на які потрібно звернути увагу при покупці мотовсюдихода. Це допоможе вам купити недорогий дитячий квадроцикл, який прослужить не один рік.

ВИБІР ТЕХНІКИ ВІДПОВІДНО ДО ВІКУ РАЙДЕРА

Основним критерієм підбору мототехніки є вік водія. На щастя, виробники квадроциклів випускають техніку навіть для наймолодших райдерів (3 років). Якщо ви плануєте купити апарат для дитини, розгляньте відповідні моделі у наступних вікових категоріях:

  • Від 3 до 5 років. Найкращим рішенням стануть дитячі електроквадроцикли із мінімальною потужністю. По суті це звичайні електрокари, які можна зустріти у парках та скверах. Ключовою особливістю таких апаратів є мінімальна потужність, дистанційне керування та низька прохідність.
  • Від 5 до 9 років. Можна підібрати квадроцикл на акумуляторі із двигуном від 800 до 1500W. Такі моделі розганяються до 26-30 км/год і відрізняються високим рівнем безпеки (обмежувач швидкості, ДУ, м'яка накладка на кермо, відбійник тощо).
  • Від 6 до 12 років. Якщо у дитини вже є досвід управління електромотовсюдиходом, їй можна купити малокубатурний бензиновий квадрик. Це більш функціональна техніка, яка відрізняється більшою потужністю та кращою прохідністю.
  • Від 8 до 14 років. У такому віці райдеру бажано купити бензиновий квадрик (110-125 кубів) або потужний електричний апарат (5000W).

А ось підліткам (14-18 років), які мають досвід водіння, підійдуть 150-200-кубові мотовсюдиходи. Подібні моделі відрізняються від дорослих апаратів тільки розмірами і можуть використовуватися для перевезення малогабаритних вантажів, поїздок на рибалку, прогулянок по дачі, їзди бездоріжжям.

ЯКИЙ ДИТЯЧИЙ КВАДРОЦИКЛ ВИБРАТИ: ЕЛЕКТРИЧНИЙ АБО БЕНЗИНОВИЙ?

Зараз на ринку мототехніки можна зустріти бензинові та електричні квадрики. І у кожного типу апаратів є свої плюси та мінуси. Тому давайте розберемося в особливостях техніки.

ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ БЕНЗИНОВИХ МОТОВСЮДИХОДІВ

Основний плюс квадроциклів із ДВЗ – висока потужністю. Навіть дитячі 125-кубові моделі добре тримаються на бездоріжжі, проїжджають брудом і розганяються до 60-65 км/год. Також до списку плюсів входить наступне:

  • Універсальність. Дитячі бензинові мотовсюдиходи можуть використовуватись для перевезення невеликих вантажів або активного відпочинку.
  • Проста дозаправка. Якщо паливо закінчилося в полі, райдеру потрібно просто залити в бак бензин і поїхати далі.
  • Низька вартість. Бензинові квадрики коштують відчутно дешевше за електричні апарати, і чим потужніша техніка, тим помітніший цей розрив. Наприклад, 125-кубовий підлітковий мотовсюдихід з ДВЗ обійдеться покупцеві в 25-30 тис. грн. А аналогічний електроквадрик коштує 60-70 тис. грн.
  • Широкий асортимент апаратів. Великий вибір дитячих квадроциклів на бензині дозволяє підібрати дитині ідеальний апарат.

Звичайно, моделі з ДВЗ мають і недоліки. І найвідчутніший мінус – ресурс двигуна, який коливається від 8 до 10 років. Також райдеру потрібно регулярно проводити діагностику та ремонт мотора.

Мінусом є і вартість утримання такої техніки. Тільки порахуйте, квадрик потребує регулярної заправки, зміни фільтрів, заміни масла, налаштування карбюратора, перевірки проводки, регулювання двигуна і т. д. Все це виливається в круглу суму.

ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ ЕЛЕКТРИЧНИХ КВАДРОЦИКЛІВ

Якщо вам потрібна економічна та екологічна техніка, тоді вибирайте мотовсюдихід на акумуляторі. Така техніка не викидає в атмосферу жодних небезпечних сполук, що робить її найкращим рішенням для дітей.

Серед ключових переваг техніки:

  • Мінімальна вартість утримання. Власнику потрібно лише регулярно оглядати проводку та заряджати апарат.
  • Ресурс двигуна. Якщо ви хочете вибрати надійний квадроцикл для дитини, апарат з електромотором підійде ідеально. Такий двигун служить приблизно 10-14 років, а також мінімізує зношування інших елементів системи.
  • Високий рівень безпеки. Зазвичай такі апарати оснащуються обмежувачем швидкості, ДУ, відбійником.

Вибираючи дитячий квадроцикл на акумуляторі, враховуйте, що запас ходу таких апаратів коливається від 1,5 до 3 годин. Крім того, пам'ятайте, що це малопотужна техніка, яка підходить тільки для легкого бездоріжжя.

НА ЯКІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ЗВЕРНУТИ УВАГУ?

При покупці квадроцикла для дитини потрібно враховувати його параметри. Звернути увагу потрібно на:

  • Потужність двигуна.
  • Рівень безпеки.
  • Додаткове оснащення (MP3-плеєр, радіо, слот для SD-карти).
  • Вантажопідйомність техніки.

Відіграє роль й виробник техніки. Зараз рекомендується надавати перевагу апаратам фірм Forte, Spark, Viper, Profi, Peg-Perego.

2401
Кнопка
связи