logo

Який квадроцикл краще вибрати для підлітка?

Вибір підліткового квадроцикла – справжній квест, здатний поставити в глухий кут багатьох батьків. При покупці техніки слід враховувати бренд, потужність двигуна, дизайн, безпеку та інші параметри. Тому давайте розберемося, як купити надійний дитячий квадроцикл, який сподобається підлітку, та виправдає себе на всі 100%.

РІЗНОВИДИ ПІДЛІТКОВИХ МОТОВСЮДИХОДІВ

Для початку потрібно вирішити, для яких цілей купується квадроцикл. Є кілька різновидів мотовсюдиходів:

  • Утилітарні. Це «робочі конячки», що відрізняються універсальністю, надійністю та розумною ціною. Апарати відмінно підходять для прогулянок, їзди бездоріжжям, перевезення вантажів і виконання господарських завдань.
  • Туристичні. Мотовсюдиходи цього типу зазвичай оснащуються повним приводом та незалежною підвіскою. Завдяки цьому вони легко проїжджають по заболоченій місцевості, пухкому ґрунті та складному бездоріжжю.
  • Спортивні. Звичайно, йдеться не про «ракети», обладнані 1000-кубовими двигунами, а про їх скромніші аналоги. Спортивні квадроцикли для підлітків відрізняються яскравим дизайном та помірною потужністю. Але важливо пам'ятати, що навіть мотовсюдиходи з двигуном об'ємом 125 кубів здатні розганятися до 55-65 км/год.

Для райдера-початківця, який тільки освоює ази водіння і стійки, рекомендується вибрати бензиновий підлітковий квадроцикл утилітарного класу. Туристичні та спортивні моделі підійдуть більш досвідченим водіям віком від 16 років.

ДИЗАЙН І КОМПЛЕКТАЦІЯ КВАДРОЦИКЛІВ

Підліткові мотовсюдиходи нічим не відрізняються від дорослих моделей, але це не означає, що не потрібно враховувати зовнішній вигляд техніки. Апарат має бути цікавим, яскравим та водночас практичним. Тому насамперед потрібно звернути увагу на матеріал корпусу. Найкращим рішенням буде кузов з ABS-пластику. Це легкий і міцний матеріал, який здатний витримувати удари середньої сили і має стійкість до перепадів температури.

Звернути увагу слід на комплектацію квадроцикла. Рекомендується вибирати моделі з міцним відбійником, захистом для рук, потужним освітлювальним обладнанням, багажником та чекою екстреної зупинки двигуна.

НА ЯКІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ЗВЕРНУТИ УВАГУ?

Основний параметр, який потрібно враховувати під час вибору надійного підліткового квадроцикла, – потужність двигуна. Від нього залежить прохідність, витрата палива та максимальна швидкість мотовсюдихода.

Квадроцикли з мотором від 50 до 90 кубів підходять дітям до 12 років, а для старших райдерів варто вибрати більш потужну «конячку». Підлітку 14-16 років рекомендується взяти апарат із мотором 110-125 куб. см. Такі моделі розганяються до 50-60 км/год, легко проїжджають по середньому бездоріжжю та споживають лише 2,5-3,5 л палива.

Райдеру віком від 16 років можна придбати квадроцикл із двигуном об'ємом 150-200 куб. см. Подібні моделі відрізняються універсальністю і підходять як для активного відпочинку, так і для роботи.

Також варто звернути увагу на:

  • Ходову частину. Потрібно врахувати характеристики підвіски та гальмівної системи.
  • Охолодження двигуна. Найефективнішою вважається повітряна система охолодження. Вона практично повністю виключає перегрівання двигуна, що особливо актуально при їзді на далекі дистанції. Але якщо квадроцикл використовуватиметься для прогулянок, поїздок на риболовлю та відпочинку, можна сміливо брати бюджетний апарат з масляним чи гібридним охолодженням.
  • Додаткове обладнання. При виборі найкращого підліткового квадроцикла варто звернути увагу на наявність АКПП, електростартера, спідометра, сигналізації і т. д.

Ще одна важлива характеристика – розміри мотовсюдихода. Для туризму краще взяти великий квадроцикл із зручним сидінням, а для прогулянок чи роботи підійде компактна техніка.

ПОПУЛЯРНІ ВИРОБНИКИ ПІДЛІТКОВИХ КВАДРОЦИКЛІВ

При покупці квадроцикла рекомендується віддавати перевагу відомим брендам. Але техніка відомих компаній коштує дорого, а її обслуговування обходиться недешево. Тому краще купити недорогий підлітковий квадроцикл китайського виробництва. Деякі мотовсюдиходи з Піднебесної практично нічим не поступаються своїм «породистим» побратимам, але коштують у 2-3 рази дешевше.

Відмінним вибором стануть квадроцикли фірм:

  • Kayo. Техніка компанії відрізняється приємним дизайном та розумною ціною.
  • Linhai. Мотовсюдиходи японсько-китайського бренду зарекомендували себе як надійна техніка із сучасною «начинкою».
  • Концерн розробив безліч яскравих та якісних апаратів, наприклад, TrackRunner 200 та QuadLander 200.

Добре зарекомендували себе і квадроцикли фірм Forte, Comman, Spark, Viper та Skymoto.

6613
Кнопка
связи