logo

Головні плюси скутерів

Скутер – це транспортний засіб двоколісного типу, який належить до підкласу мотоциклів. Зазвичай ці транспортні засоби набагато менші за традиційні байки за габаритами, діаметр коліс не перевищує 35 сантиметрів. Скутери також відрізняються цілісним корпусом та підставками для ніг. Двигун знаходиться в закритому вигляді, через що водієві комфортніше їздити, тому що не доводиться торкатися гарячих поверхонь ногами.

Можливості скутерів

Завдання скутера – рух на короткі відстані. Він маневрений, легко керований, зазвичай припускає пряму посадку. Такі види транспортних засобів зручні для їзди містом. Сільські дороги та путівці і бездоріжжя для скутера не годяться, через маленькі колеса можна його зламати.

Швидкість скутера зазвичай невелика: до 60 кілометрів на годину для багатьох моделей. Окремі спортивні мопеди можуть розганятися до 120 км/год. А об'єм двигуна становить від 25 до 250 см³.

Типи скутерів

Асортимент таких засобів пересування величезний. Вони продаються і в інтернет-магазинах, і спеціальних салонах. Замовити модель, що сподобалася, можна з доставкою до свого населеного пункту.

Є кілька класів скутерів:

  • Невеликі. Мінімальні за габаритами та швидкістю варіанти зазвичай призначені для підлітків. Вони розвивають невелику швидкість (50-60 км/год), мають вагу до 70 кг. Компактні та прості скутери можна зберігати у під'їзді або на балконі. Вони також мають високу маневреність. Колеса зазвичай мають діаметр до 25 сантиметрів.
  • Середні. Найпопулярніший вид у нашій країні. Мають потужні підвіски і хороші двигуни, здатні розвивати швидкість до 90 км/год, їх вага становить 80-100 кг. Колеса до 35 сантиметрів у діаметрі додають стійкості, зазвичай на таких скутерах можуть їздити дві дорослі людини.
  • Важкі. Об'єми двигунів у них досягають 125-250 см³, є двоярусні сидіння. Містом на них їздити не дуже комфортно, такі скутери створені для далеких поїздок. На них можна подолати кількасот кілометрів.

Чим хороші скутери

Легкі, економічні та маневрені засоби пересування – ідеальний спосіб їздити містом або подорожувати на дачу. На них можна перевозити невеликі вантажі, через що літні люди в Європі та Японії часто купують їх для поїздок магазинами.

За наявності досвіду водіння вони також допомагають швидше долати дорожні затори, вписуючись у коридори між машинами. Але цей вид їзди варто залишити до того моменту, коли з'явиться та вдосконалиться навичка керування скутером на міських вулицях.

3270
Кнопка
связи