logo

Вартість утримання китайського квадроциклу

Так уже склалося, що ринок України багатий на товари, вироблені в Піднебесній. На сайті компанії Dvako Мото продаж квадроциклів китайського виробництва також здійснюється у великому обсязі. Співробітники інтернет-магазину ретельно підбирають постачальників техніки, акцентуючи увагу на надійності та якості продукції. При серйозному підході до придбання квадрика, вам не доведеться «возити» ці «саночки», швидше навпаки: мотовнедорожник без проблем доставить вас і на гірку, і акуратно спустить з неї, подолає бездоріжжя та впорається зі складним ландшафтом. Під поняттям «серйозний підхід» мається на увазі не лише регулярна заміна олії на китайському квадроциклі, а й своєчасне проведення ТО.

ОСОБЛИВОСТІ ПІДБОРУ І ЕКСПЛУАТАЦІЇ КИТАЙСЬКИХ КВАДРИКІВ

Напевно вам буде цікаво знати, що необхідно зробити, щоб позитивні емоції, пов'язані з придбанням квадроцикла, відвідували вас щоразу, коли ви опиняєтеся в сідлі позашляховика, і не були затьмарені прикрими неприємностями у вигляді виходу з ладу вузлів та механізмів машини, значних витрат на утримання та ремонт. Насамперед, потрібно дотримуватися кількох рекомендацій:

  • вибираючи ATV або UTV, намагайтеся використовувати позашляховик відповідно до функціонала;
  • купуючи квадроцикл, поцікавтеся у продавця доступністю оригінальних запасних частин для вашої марки та моделі;
  • з'ясуйте, чи є дилер, який проводить ТО за гарантією та після її закінчення.

Передбачливість допоможе продовжити терміни безаварійної роботи, виключає тривалі простої техніки в очікуванні запчастин та ремонту, а в результаті позначиться на поточних витратах.

ТО КВАДРОЦИКЛІВ З КИТАЮ

У регламенті обслуговування мототехніки прописані правила проходження техобслуговування. ТО квадроциклів – обов'язкова процедура при утриманні цього транспортного засобу. Оскільки ресурс вузлів і механізмів мотопозашляховиків нижче, ніж у автомобілів, необхідно дотримуватися термінів проведення техобслуговування. Для більшості китайських моделей, представлених на сайті Dvako Мото, міжсервісний пробіг – 1000 км. У процесі ТО відбувається:

  • заміна технологічних рідин;
  • нанесення мастил на деталі, що потребують захисту;
  • заміна фільтрів, зношених елементів гальмівної системи та ін.;
  • профілактика та виявлення прихованих дефектів;
  • підтяжка з'єднань вузлів та механізмів;
  • контроль регулювань та ін.

Крім того, слід пам'ятати, що запуск позашляховика після тривалого утримання на стоянці вимагає проведення ТО незалежно від пройденої відстані.

РЕМОНТ КВАДРОЦИКЛА

Не кожен власник здатний усунути навіть найпростішу несправність своїми руками. Задля справедливості треба сказати, що далеко не кожна поломка може ліквідуватися в гаражних умовах. Тим більше, що сучасна техніка, у тому числі й мотовсюдиходи, має непросту конструкцію, часто обладнана датчиками та електронними блоками, що вимагають використання спеціального обладнання для діагностики та виявлення неполадок.

Якщо дефект складний, то ремонт квадроцикла повинен здійснюватися в сертифікованій майстерні із залученням досвідчених та кваліфікованих фахівців. У такому разі витрати можуть бути суттєві, але цілком виправдані і доцільні.

ЯК ПІДІБРАТИ МАСТИЛО ДЛЯ КВАДРОЦИКЛА

Як і в більшості мототехніки, моторне масло китайського квадрика повинно використовуватися відповідно до типу встановленого на ньому двигуна:

  • для одно- та двоциліндрових бензинових ДВЗ з водяним охолодженням рекомендовані масла API категорії S;
  • для двигунів 2Т - API категорії ТС;
  • рекомендоване мастило для квадроциклу утилітарного класу Side-by-side з дизельними силовими установками – API категорії С або універсальне масло для моторів на дизпаливі.

Заміна мастила здійснюється на початку кожного сезону експлуатації мотопозашляховика, навіть якщо машина має невеликий пробіг у попередньому періоді. Варіаторна трансмісія квадриків і відсутність зчеплення в масляній ванні дозволяють використовувати автомобільні мастила, наприклад, марки Rolf, що робить утримання китайської техніки ще більш економічним, мінімізуючи витрати на технологічні рідини.

При необхідності, співробітники інтернет-магазину Dvako Мото нададуть безкоштовну консультаційну допомогу та корисні поради покупцям китайських мотопозашляховиків:

  • за термінами проведення ТО;
  • яке мастило для квадроцикла необхідно використовувати;
  • про особливості конкретних моделей китайських квадроциклів та орієнтовні витрати на їх утримання;
  • за економічним змістом мотопозашляховиків.

ТЮНІНГ КВАДРОЦИКЛА З КИТАЮ

Тюнінг можна розділити на два види: модернізацію та дизайн. Найчастіше доопрацюванні піддаються такі вузли та механізми, як:

  • підвіска;
  • світлові прилади;
  • лебідка;
  • кріплення обважень та їх форма;
  • багажні місця.

Основна причина, через яку проводиться такий тюнінг квадроцикла, – незадоволеність покупця базовою комплектацією недорогих китайських моделей. Найчастіше грошей на просунуті позашляховики не вистачає, тому любителі екстремальних прогулянок не стримують своїх бажань, створюючи часом шедевральні ексклюзивні квадрики із серійних китайських машин. Міцним профілем з металу зміцнюється рама, встановлюється захист кабіни, крил та днища.

Щодо дизайну, то центри аерографії пропонують ексклюзивну прикрасу всюдиходів. Найменше витрат піде на яскраві наклейки та стікери. Змінять серійну модель до невпізнання модні кофри, ксенонове світло, хромований бампер, підніжки. Загалом можна зробити все, на що вистачить фантазії та коштів. Враховуючи цілком конкурентні якості, доступні ціни техніки з Китаю на сайті компанії Dvako Мото, вигідна не лише покупка, а й утримання китайських квадроциклів.

2170
Кнопка
связи