logo

Як вибрати відповідний квадроцикл для дитини?

Бажаєте, щоб дитина освоїла ази водіння і привчилася до відповідальності? Значить, квадроцикл – це саме те, що потрібно вашому чаду. Але не слід купувати перший мотовсюдиход. Щоб купити надійний дитячий квадроцикл, який порадує дитину та стане її вірним другом, потрібно спочатку розібратися в особливостях дитячої та підліткової техніки. Тож на що звернути увагу при виборі квадрика для юного райдера?

ГАБАРИТИ ТА ВАНТАЖОПІДЙОМНІСТЬ КВАДРОЦИКЛУ

Насамперед при виборі мотовсюдихода потрібно звернути увагу на його розміри. Не варто купувати техніку «на виріст», оскільки дитині буде складно керувати таким апаратом. Для вибору дитячого квадроцикла потрібно посадити на нього дитину і переконатися, що:

  • Коліна не впираються у кермо.
  • Її руки трохи зігнуті, коли вона тримається за кермо.
  • Їй не доводиться нахилятися, щоб дістати до керма. Спина має бути рівною.
  • Вона може вільно повертати кермо.

Ще одна важлива характеристика, про яку забувають багато покупців – вантажопідйомність. Якщо дитині 5-10 років, можна взяти апарат, який витримує навантаження 50 кг. А ось для доросліших райдерів (від 10 до 16 років), рекомендується вибирати більш вантажопідйомні квадроцикли (70-90 кг).

ВИМОГИ ДО БЕЗПЕКИ

Слід розуміти, що дитячі мотовсюдиходи відрізняються від дорослих апаратів лише потужністю та габаритами. Це означає, що дитина теж може врізатись у перешкоду або перевернутися. Тож батькам варто вибрати максимально безпечну техніку.

Для райдера, віком від 5 до 8 років, краще придбати малопотужний дитячий квадроцикл на акумуляторі, в якому є дистанційне управління (ДУ). Така техніка набагато безпечніша за бензинові моделі і відмінно підходить для навчання водінню. Батьки будь-якої миті зможуть заглушити двигун і запобігти аварії. У мотовсюдиходах для дітей від 8 до 12 років також має бути ДУ, чека екстреної зупинки мотора та обмежувач швидкості.

Не варто забувати і про стандартні елементи безпеки на зразок відбійника або захисту для рук. В ідеалі для дитини потрібно буде купити шолом та спеціальний мотокомбінезон, який допоможе уникнути травм.

ПОТУЖНІСТЬ ДВИГУНА

Вибирати дитячий квадроцикл слід відштовхуючись від його потужності. Складнощів тут не виникне, оскільки можна виділити кілька вікових категорій райдерів:

  • Від 5 до 8 років. Для дітей цього віку рекомендується купувати електричні квадроцикли, які розганяються максимум до 15-20 км/год. Моделі цього типу не відрізняються особливою прохідністю і підходять тільки для їзди по рівних поверхнях.
  • Від 8 до 10 років. Дорослішим райдерам можна купувати дитячі квадроцикли на бензині, потужність яких не перевищує 50 куб. см. Такі апарати відмінно тримаються навіть на ґрунтовці або легкому бездоріжжі. Але все одно в них має бути дистанційне керування та обмежувач швидкості.
  • Від 10 до 14 років. Для мотолюбителів цієї вікової категорії можна взяти квадрик потужністю 80-90 куб. см.
  • Від 14 до 16 років. Для підлітків рекомендується вибирати апарати із двигуном 110-125 куб. см. По суті це повноцінні мотовсюдиходи, які можуть використовуватись навіть дорослими.

Потужність та оснащення квадроцикла – ще одна причина, чому не варто купувати техніку «на виріст». Якщо в дитячих моделях (від 5 до 10 років) є ДУ та обмежувач швидкості, то в підліткових апаратах (від 10 до 16 років) така «начинка» зустрічається дуже рідко.

У плані дизайну дитячі квадроцикли нічим не відрізняються від дорослих моделей. Тому для дитини можна вибрати як класичний апарат, так і мотовсюдихід зі спортивним дизайном. Але при цьому важливо звернути увагу на якість кузова. Якщо пластик буде надто тонким, він швидко деформується.

Враховувати слід і комплектацію техніки. На квадрику має бути гарне освітлення, стоп-сигнали та поворотники. Також дитячі моделі часто оснащуються MP3 плеєром, електронною панеллю приладів та іншими корисними опціями (Bluetooth, FM-приймачем, слотом для SD-карти і т. д.).

ЩО КРАЩЕ, КИТАЙСЬКИЙ АБО БРЕНДОВИЙ КВАДРОЦИКЛ?

Техніка відомих виробників (Arctic Cat, Honda, Polaris) відрізняється надійністю та високою якістю. Але ціна дитячих квадроциклів відомих брендів «кусається». Навіть простенький 110-125-кубовий квадрик коштуватиме покупцеві 80-120 тис. грн.

З іншого боку, китайські апарати коштують у 3-4 рази дешевше і мало чим поступаються своїм «породистим» конкурентам. Зважаючи на те, що дитина «виросте» з дитячого квадроцикла через 2-3 роки, покупка дорогої техніки просто недоцільна. Тому можна сміливо брати китайський мотовсюдихід, головне лише вибрати хорошого виробника. Найкраще віддавати перевагу техніці фірм Comman, Kayo, Profi, Spark або Skymoto.

5362
Кнопка
связи