logo

Яка максимальна швидкість 150-кубових скутерів?

Бажаєте купити скутер 150 кубів для драйвової їзди чи поїздок на середні дистанції? Шукаєте багатофункціональний транспорт для різних завдань? Тоді вам ідеально підійде середньорозмірний моторолер. Максимальна швидкість 150-кубових скутерів становить 85-130 км/год, а їхня вантажопідйомність досягає 140-160 кг. Так давайте розберемося, як вибрати швидкий мотоцикл і яким моделям краще віддавати перевагу.

Від чого залежить швидкість 150-кубового скутера?

Райдери-початківці думають, що швидкість моторолерів безпосередньо залежить від потужності двигуна. Це справді так, але є кілька нюансів. Справа в тому, що багато мотовиробників «вшивають» у свої мопеди обмежувачі, які не дозволяють транспортному засобу розкрити весь потенціал. Це робиться для безпеки, а також збереження балансу між динамікою та потужністю апарату.

Зазвичай обмежувач ховається в редукторі, що передає обертаючий момент, зі шківа трансмісії на заднє колесо. Усе залежить від кількості шестерень вузла. Якщо райдер хоче збільшити максимальну швидкість 150-кубового скутера, йому потрібно встановити тюнінгований редуктор з іншою кількістю зубів на шестерні.

Важливо: Зважайте на те, що така модернізація негативно позначиться на динаміці апарата. Це пов’язане зі зменшенням передавальних відносин.

А ось проапгрейдити новий моторолер складніше, адже обмежувач розташовується у комутаторі. Усередині «мозку» апарату знаходиться схема, яка блокує запалювання паливної суміші при досягненні певної кількості обертів. Зняти блок допоможе лише заміна комутатора на тюнінгований компонент. Але робити це не рекомендується, оскільки збільшення обертів негативно позначиться на ресурсі двигуна.

Рейтинг найшвидших 150-кубових японських скутерів

Yamaha NMAX 155

Це стильний міський моторолер, який підходить для завантажених доріг. Вузький байк впевнено лавірує в міському трафіку, легко знаходить місце для паркування і розганяється до 110 км/год.

До переваг моделі відносяться:

  • Висока економічність (2,4 л на 102 км).
  • Наявність системи ABS.
  • Ефективне рідинне охолодження.
  • Збільшений бензобак (6,6 л).

Єдиний мінус моделі – найвища вартість. Новий Yamaha NMAX 155 коштує понад 110 тис. грн.

Honda PCX150

Модель бренду Хонда відрізняється футуристичним дизайном та сучасною комплектацією. Як і попередник Honda PCX150 відрізняється мінімальною витратою бензину (2,2 л/100 км), ефективною підвіскою та продуманою конструкцією.

Модель оснащена:

 

  • Двигуном об'ємом 153 куб. см.
  • Рідинним охолодженням.
  • Дисковим (переднім) та барабанним (заднім) гальмами.
  • Автоматична коробка передач (варіатор).

Максимальна швидкість цього 150-кубового скутера сягає 130 км/год. Проте коштує це диво інженерної думки теж чимало – 2,5-3 тис. доларів за б/в скутер.

Suzuki Avenis 150

Хоча техніка бренду Ямаха і вважається найспортивнішою, почесне перше місце серед середньорозмірних моторолерів посідає апарат Сузукі. У плані зовнішності модель Suzuki Avenis 150 не сильно відрізняється від мопеда Honda PCX150 або Yamaha NMAX 155. Але його швидкість просто вражає. Цей 150-кубовий звір здатний розігнатися до 150 км/год.

Suzuki Avenis 150 перевершує конкурентів і щодо ціни. Зараз уживаний моторолер у хорошому стані обійдеться райдеру лише у 30-35 тис. грн.

Найшвидші 150-кубові скутери китайських брендів

А ось китайські моторолери не відрізняються особливо високою швидкістю. У середньому техніка із Піднебесної розганяється до 95-120 км/год. І однією з найшвидших моделей є Viper Storm 150. Це сучасний мотоцикл, обладнаний чотиритактним двигуном 9,5 к. с. Максимальна швидкість моделі становить 115 км/год, що робить апарат одним із найкращих рішень для любителів драйву та швидкої їзди.

Шанувальникам швидкої мототехніки рекомендується звернути увагу на моторолери:

  • KV BWS HT150T 30. Максимальна швидкість цього 150-кубового скутера складає 100 км/год. Завдяки цьому апарат можна використовувати як для їзди містом, так і для міжміських поїздок.
  • Fada YB150T-15D. У плані потужності модель трохи поступається моделі Storm 150, але це не заважає їй розганятися до 115 км/год.
  • Fada M9 150cc. Це один із найбюджетніших 150-кубових моторолерів. Швидкість апарату становить 97 км/год.

Транспортні засоби фірм Forte, Spark і Motoleader помітно поступаються скутерам найбільш відомих фірм. Незважаючи на 150-кубові двигуни, гранична швидкість цих мопедів не перевищує 85-90 км/год.

Хоча японські скутери і потужніші за китайські апарати, у других є істотна перевага. Усі байки із цього списку коштують у межах 24-30 тис. грн. Наприклад, той самий Вайпер Шторм 150 останнього покоління можна придбати в магазині скутерів Двако лише за 29 тис. грн.

38694
Кнопка
связи