logo

Як вибрати квадроцикл?

В останні роки суспільство любителів off-road, екстриму та мототуризму значно розширилося. Тому попит на мотовсюдиходи зріс. Однак у мотолюбителів-початківців з пошуком відповідного апарату виникають складності. Покупці просто не знають, на що слід звертати увагу і яким брендам варто віддавати перевагу. Тож давайте розберемося, як вибрати квадроцикл.

ЩО КРАЩЕ КУПИТИ, КИТАЙСЬКИЙ АБО БРЕНДОВИЙ МОТОВСЮДИХІД?

Головне питання, яке цікавить більшість райдерів-початківців: «Що вибрати: квадрик з Піднебесної або апарат відомої фірми?» Природно, брендові мотовсюдиходи – високотехнологічна та надійна техніка. Хоча китайські майстри також навчилися виробляти гідні квадроцикли. Тому при покупці потрібно враховувати особливості бренду та конкретного апарату.

Вирішуючи, який квадроцикл вибрати, враховуйте що:

  • Брендова техніка коштує мінімум в 1,5-2 рази дорожче за китайські квадроцикли. Наприклад, ціна повнопривідного Hisun Tactic 1000 EPS складає 265-275 тис. грн, а аналогічний за характеристиками BRP Outlander MAX XT-P 1000R коштуватиме покупцеві майже 500 тис. грн.
  • Обслуговування апаратів відомих компаній коштує недешево. Усунення навіть незначної поломки у брендовому мотовсюдиході коштуватиме власнику сотні доларів.
  • Знайти деталі фірмового апарату складно. Знайти запчастини на топовий квадрик проблематично, тому їх доводиться замовляти у дилера. Проте очікування доставки може затягнутися на тижні, інколи ж і на місяці.

Звичайно, якщо у вас є зайві 10-20 тис. доларів та можливість утримувати «породистого звіра», тоді варто подумати про покупку брендового мотовсюдихода. Але якщо ви хочете купити недорогий квадроцикл, зверніть увагу на китайські апарати.

ЩО ВРАХОВУВАТИ ПРИ КУПІВЛІ МОТОВСЮДИХОДА?

Щоб вирішити, який квадроцикл краще вибрати, варто розібратися із ключовими характеристиками апаратів. В ідеалі мотовсюдихід повинен бути обладнаний:

  • Чотиритактним двигуном. Такий мотор забезпечить техніці відмінну динаміку та оптимізує витрату палива. Крім того, чотиритактні агрегати служать довше за двотактні двигуни.
  • Інжектором. Так, обслуговування такої системи коштує дорожче, ніж ремонт карбюратора. Але плюси інжекторного двигуна переважують цей недолік. Серед переваг такої системи: надійність, економічність та автоматичне регулювання роботи двигуна.
  • Якісною підвіскою та амортизаторами. Якщо апарат використовуватиметься для роботи або активного відпочинку, тоді варто взяти техніку з маятниковою підвіскою. А ось для туризму або підкорення складного бездоріжжя бажано придбати повнопривідний квадрик.

Думаючи, який квадроцикл вибрати новачкові, рекомендується зупинити свій вибір на техніці з електронним запаленням, варіатором та повітряним охолодженням. Всі ці фішки значно спрощують експлуатацію мотовсюдихода та підвищують його експлуатаційний ресурс.

ЯК ВИБРАТИ КВАДРОЦИКЛ ДЛЯ ДАЧІ?

Якщо ви шукаєте мотовсюдихід для роботи, полювання, риболовлі чи прогулянок, значить, китайська техніка – те, що вам потрібно. Квадрики з Піднебесної відрізняються:

  • Демократичною ціною.
  • Низькою вартістю обслуговування.
  • Витривалістю та надійністю.
  • Пристойною «начинкою».

Але, щоб підібрати потрібну модель, слід звернути увагу на кілька параметрів. Почати варто із двигуна. Для виконання господарських завдань підійде техніка з двигуном від 200 до 500 кубів (залежно від складності роботи). Але якщо ви їздитимете на квадрику в магазин або на рибалку, можна сміливо брати 150-кубовий апарат.

Ще один важливий параметр для «роботяги» – вантажопідйомність. Мотовсюдихід повинен витримувати навантаження не менше 150 кг. Але якщо апарат використовуватиметься для буксирування причепа, прибирання снігу, перевезення дров або об'ємного спорядження, вантажопідйомність має бути не менше 250 кг.

ЯКИЙ КВАДРОЦИКЛ ВИБРАТИ ДЛЯ ПІДЛІТКА?

Виробники мотовсюдиходів розробляють моделі для підлітків. Здебільшого це малопотужна техніка, призначена для їзди по легкому та середньому бездоріжжю. Оптимальним рішенням для підлітка стане апарат із:

  • Двигуном потужністю від 50 до 125 кубів. Важливо враховувати вік водія. Наприклад, 50-кубові апарати підходять для дітей 8-12 років, а 100-125-кубові краще брати для підлітків від 10 до 16 років.
  • Електростартером.
  • Дистанційним керуванням. Подібні квадрики зустрічаються рідко, але вони ідеально підходять для молодих водіїв (від 6 до 12 років). За допомогою ДУ батьки зможуть заглушити двигун квадрика в екстреній ситуації.

А ось для дітей віком від 4 до 6 років краще взяти електроквадроцикл потужністю 800W. Такі апарати розганяються до 15-25 км/год, тому навіть при падінні дитина не постраждає.

6826
Кнопка
связи