logo

Чи можна їздити на квадроциклі по місту в Україні і поставити його на облік

Швидкий та маневрений квадроцикл завоював уже давно серця українців. Ці ТЗ досить прості в експлуатації та мають ряд переваг. Проте, щоб їздити на такому транспортному засобі у місті, власнику необхідно знати умови користування, прописані у конкретних законах та правилах дорожнього руху. Далі ми розглянемо, чи можна їздити на квадроциклі містом в Україні, чи потрібен техпаспорт, і дізнаємося, як зробити реєстрацію.

А якщо ви тільки плануєте придбати квадроцикл, то надійну техніку за доступною ціною знайдете на сайті інтернет-магазину Dvako Moto. Наша компанія пропонує перевірену японську та китайську мототехніку, рекомендуємо розглянути вигідні варіанти за низькими цінами з гарантією якості.

ЯКІ НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ НА КВАДРОЦИКЛ В УКРАЇНІ ДЛЯ ОБЛІКУ

Активні користувачі квадроциклів і всі, хто ще планує покупку цього «чотириколісного друга», часто цікавляться, чи потрібно його реєструвати і де це можна зробити в Україні.

Квадроцикли відносно недавно (якщо порівнювати з машинами та мотоциклами) почали з'являтися в українських мешканців. На сьогодні ще не існує єдиної думки щодо реєстрації та суворих позначень того, які потрібно мати документи на квадроцикл в Україні.

У сертифікатах відповідності на цей ТЗ зазначено, що вони не підлягають експлуатації на дорожній мережі загального користування, відповідно до Державтоінспекції реєстрація не є обов'язковою.

Але якщо ви бажаєте пересуватися дорогою загального призначення, то потрібно мати:

  • сертифікат із зазначенням можливого використання (необхідно звернутися до спеціальних органів сертифікації);
  • техпаспорт, щоб зареєструвати до МРЕВ ДАІ.

Для реєстрації квадроцикла потрібні такі документи:

  • заява;
  • техпаспорт із зазначенням власника;
  • свідоцтво про реєстрацію (якщо техніка вже стояла на обліку);
  • документ на право власності;
  • поліс на страховку;
  • транзитний державний знак.

ПРАВИЛЬНА ЕКСПЛУАТАЦІЯ КВАДРОЦИКЛУ В УКРАЇНІ

Якщо ваш «залізний друг» купується не для поїздок асфальтованою дорогою, а щоб просто покататися по бездоріжжю або пересіченій місцевості, поїздок на рибалку або прогулянку, то вам нема про що переживати. А ось, щоб отримати спортивний техпаспорт на квадроцикл, слід звернутися до Автомобільної федерації України.

Якщо ви маєте намір придбати спецтехніку для міста і думаєте, чи ставити її на облік, то краще звернути увагу на положення відповідних законів та правил. Експлуатація квадроциклу в Україні діє згідно:

  • статті № 34 Закону України «Про дорожній рух»;
  • пункту 2.13 Правил дорожнього руху.

Згідно з цими нормами існують деякі невідповідності. Варто позначити, що є квадроцикли, які мають спеціальні сертифікати експлуатації, але зазвичай вони коштують дуже дорого та призначені трохи для іншого використання.

ДЕ МОЖНА ЇЗДИТИ НА КВАДРОЦИКЛІ

Якщо ви хочете дізнатися, де можна їздити на квадроциклі, ви вже, швидше за все, придбали це диво техніки або плануєте покупку. Ви повинні знати, якщо маса понад 400 кг, то для водіння потрібне посвідчення водія категорії В1 та техпаспорт.

Якщо підсумувати, можна сказати, що чітких обмежень пересування вулицями міста немає, але є низка умов і вимог, викладених вище для вільного пересування дорогами загального користування. Але й важливо розуміти, що квадроцикли все ж таки підходять більше для заміської місцевості.

Ми також розглянули, чи підлягають дані ТЗ обліку і чи можна їздити на них вільно проїжджою частиною в Україні.

47486
Кнопка
связи