logo

Кращі китайські мотоцикли: топ моделей

Бажаєте заощадити та при цьому купити надійний мотоцикл? Тоді зверніть увагу на двоколісники із Піднебесної. Кращі китайські мотоцикли здатні конкурувати навіть з японською технікою, але при цьому коштують вони в 1,5-2 рази дешевше за апарати іменитих брендів. Тож давайте познайомимося з популярними мотоциклами для бездоріжжя, повсякденного використання та роботи.

ЩО ВРАХУВАТИ ПРИ КУПІВЛІ МОТОЦИКЛА?

Насправді визначити, який китайський мотоцикл краще придбати, не так складно. Потрібно лише врахувати кілька параметрів. І головний із них – бренд техніки. Найнадійнішими виробниками з Китаю є фірми Shineray, Viper, Lifan, KV, Kovi, Musstang, Zongshen, Forte.

Зверніть увагу і на:

  • Об'єм двигуна. Початківцю райдеру бажано вибрати двоколісник з мотором об'ємом 125-200 куб. см. А ось досвідченому водієві підійде потужна техніка (250-400 куб. см).
  • Вантажопідйомність. Дорослий апарат повинен витримувати навантаження 150-180 кг. Це дозволить використовувати транспортний засіб для їзди з пасажиром чи перевезення вантажів.
  • Тип охолодження. Повітряна система підходить для малокубатурних двоколісників. А ось на потужному апараті (понад 250 кубів) має стояти рідинне охолодження. Така система запобігає перегріву двигуна і збільшить ресурс техніки.
  • Тип гальм. Дискова система ефективніша за барабанну, але зазвичай вона встановлюється тільки на потужні або дорогі моделі.

Вибираючи китайський мотоцикл, визначтеся з його класом. Для бездоріжжя краще взяти кросовий байк, а для міста – шляховик чи спортивний апарат. Універсальнішим рішенням стане ендуро, який можна використовувати як на off-road, так і в межах міста.

ТОП КИТАЙСЬКИХ ДОРОЖНІХ МОТОЦИКЛІВ ДО 250 КУБІВ

Одним із найпопулярніших байків на українському ринку є модель KV 250 Korsar. Цей байк оснащений потужним двигуном (18 к. с.), 6-ступінчастою МКПП, ефективними дисковими гальмами та м'якою підвіскою. Але головна фішка Korsar – агресивна спортивна зовнішність. При цьому двоколісник коштує лише 45 тис. грн.

А ось райдерам-початківцям підійде Lifan LF150-2E. Компактний стиляга обладнаний:

  • 5-ступінчастою МКПП.
  • 4-тактним двигуном об'ємом 150 куб. см.
  • Повітряним охолодженням.
  • Дисковими (передніми) та барабанними (задніми) гальмами.

Але головна фішка моделі – м'яка підвіска, що буквально «поїдає» нерівності і робить їзду комфортною. Порадує мотолюбителів й цінник байка – 30 тис. грн.

Хітом 2021 став і брутальний дорожній мотоцикл Zongshen ZS250GY-3 (RX3). Це сучасний байк з рідинним охолодженням, 6-ступінчастою КПП, дисковими гальмами та опрацьованою підвіскою. Модель зацікавила водіїв своєю потужністю (26 к. с.) та можливістю встановити на апарат 3 кофри. Ось тільки ціна ZS250GY-3 «кусається» – 85 тис. грн.

НАЙКРАЩІ КИТАЙСЬКІ МОТОЦИКЛИ ЕНДУРО

Якщо ви любите їзду бездоріжжям, але доводиться часто колесити містом, не обов'язково купувати два байки. Правильно підібраний ендуро покаже хороші результати як на off-road, так і на дорогах.

До рейтингу китайських мотоциклів ендуро входять:

  • Senke Desert G5. Байк укомплектований захистом для рук, комфортабельним сидінням, багажником, інтуїтивно зрозумілою панеллю приладів, дзеркалами і всім необхідним освітлювальним обладнанням. Завдяки підвісці та колесам з ґрунтозачепами апарат здатний проїжджати навіть по середньому бездоріжжю.
  • Shineray XY250GY-6B Enduro. Модель більше «заточена» під міські дороги, але й на пересіченій місцевості почувається впевнено. Виробник забезпечив XY250GY-6B надійними дисковими гальмами, 250-кубовим мотором та перевернутою вилкою, що підвищує прохідність техніки.
  • Kovi FCS 250. Двоколісник більше нагадує класичний дорожній байк, ось тільки його підвіска та колеса видають у ньому ендуро. Виробнику вдалося поєднати у мотоциклі всі плюси цих двох типів апаратів та створити неймовірно функціональну техніку.
  • SkyBike CRDX 200. Модель більше схожа на кросові апарати, але при цьому обладнана всім необхідним для їзди громадськими дорогами.

Але знаєте, яка головна перевага китайських ендуро? Йдеться про співвідношення ціни та якості. Усі ці моделі коштують від 36 до 48 тис. грн, а їхній ресурс становить 8-12 років.

ТОП КИТАЙСЬКИХ КРОСОВИХ МОТОЦИКЛІВ

В асортименті брендів із Піднебесної можна знайти чимало «чистокровних» двоколісників для бездоріжжя. І одне з лідируючих місць у цьому рейтингу займає байк Kovi 250 Lite. Цей компактний 250-кубовий «звір» є справжнім королем бездоріжжя і здатний підкорити навіть найскладнішу трасу.

Не менш цікавим варіантом стане Kayo K2-250. Модель більше нагадує пітбайк, але з потужним двигуном (18 к. с.) та ефективною підвіскою. Мотоцикл показує відмінні результати на заболочених трасах, піску, пухкому ґрунті та пересіченій місцевості.

Сподобався мотолюбителям й апарат Geon Terrax 250 CR. Фішкою моделі є 6-ступінчаста коробка передач, масляне охолодження та полегшена конструкція (суха маса 97 кг). Ціна у байка також народна – 55 тис. грн.

41193
Кнопка
связи