logo

Які права потрібні на квадроцикл в Україні 2020 року?

Щорічно бажання купити квадроцикл виникає у багатьох, оскільки такий транспортний засіб має невеликі габарити і здатний подолати будь-яке бездоріжжя, у тому числі болотисту, снігову та піщану місцевість. Однак, незважаючи на те, що керування цим транспортним засобом не призначене для доріг громадського використання, кожен водій має відповідно до українського законодавства підтвердити свою кваліфікаційну категорію. Тому необхідно знати, які права потрібні на квадроцикл в Україні, інакше можна отримати штраф.

ЧИ ПОТРІБНІ ПРАВА НА КВАДРОЦИКЛ В УКРАЇНІ ЗА ЗАКОНОМ?

В Україні прийнято Постанову КМУ № 340 «Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами» та Закон «Про учасників дорожнього руху», згідно з якими здійснюється видача прав на керування мото- та автотранспортом, включаючи квадроцикли.

Посвідчення водія на керування цим транспортом можна отримати:

  • після закінчення спеціального навчання та успішного проходження іспиту на знання теорії та практики;
  • при зміні особистих даних водія, який вже має права;
  • у разі втрати, крадіжки або псування посвідчення.

Думаєте, чи потрібні права на квадроцикл в Україні? Можете не сумніватися, оскільки законодавство країни потребує обов'язкової наявності цього документа відповідної категорії у водіїв, які керують таким засобом. За вигідною ціною купити квадроцикли пропонує інтернет-магазин dvako.com.ua.

ЯКОЇ КАТЕГОРІЇ ВИДАЮТЬСЯ ПРАВА НА КВАДРОЦИКЛ В УКРАЇНІ?

Квадроцикл є чотириколісним мототранспортом позашляхового типу. Є моделі, потужність яких становить понад 40 к. с. За законодавством України керування квадроциклом дає право категорія В1. При цьому маса цього позашляхового транспорту не повинна перевищувати 400 кг, а об'єм двигуна – не більше 50 кубів.

ПРАВА НА КВАДРОЦИКЛ: ВИМОГИ НА ОТРИМАННЯ В УКРАЇНІ

Громадяни України, які планують розпочати керування квадроциклом, повинні:

  • бути не молодше 18 років;
  • мати медичний документ, що підтверджує проходження медкомісії та відсутність протипоказань до керування таким автотранспортом;
  • пройти навчання;
  • успішно скласти іспит у територіальному сервісному центрі МВС України.

Важлива вимога, яку необхідно виконати, якщо ви не хочете їздити на квадроциклі без прав, ризикуючи отримати штраф – це навчання водіїв в акредитованому навчальному закладі, який має необхідну матеріально-технічну базу та штат атестованих спеціалістів. Під час проведення у територіальному сервісному центрі МВС України теоретичного іспиту перевіряються знання правил дорожнього руху, передбачені програмою підготовки, а практичного – навички керування транспортом (квадроциклом) відповідної категорії.

На отримання посвідчення водія (категорія b1) за українським законодавством необхідно надати:

  • паспорт;
  • копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • чинну в день подання документів медичну довідку встановленого зразка;
  • наявне посвідчення водія.

До проведення іспитів особа, яка подала документи, перевіряється у Єдиному державному реєстрі МВС. До здачі допускаються лише громадяни, які не перебувають у розшуку і не позбавлені права керування транспортним засобом. Права на квадроцикл категорії В1, згідно з Постановою КМУ №627 від 12.06.2013, діють досить тривалий термін – 30 років.

47540
Кнопка
связи