logo

Як вибрати квадроцикл для полювання?

Мотовсюдиходи використовуються для цілого ряду завдань: відпочинку, експедицій, доставки вантажу, господарських завдань, гонок та багато іншого. Підходять квадроцикли і для активного відпочинку, на зразок риболовлі або полювання. А секрет у тому, що подібні всюдиходи чудово тримаються навіть на складних трасах, добре маневрують лісом і витримують значні навантаження. Але давайте розберемося, ким здійснюється продаж квадроциклів в Україні, як підібрати найкращий мотовсюдихід для полювання.

НА ЯКІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ЗВЕРНУТИ УВАГУ?

Природно, техніка для активного відпочинку має відрізнятися гарною прохідністю. Це означає, що квадроцикл для полювання та риболовлі повинен проїжджати брудом, невеликими водоймами, болотами, заїжджати на пагорби і вибиратися з глибоких канав. Тому найкращим рішенням стане повнопривідний мотовсюдихід (4x4) з двигуном від 300-400 куб. см. Звичайно, техніка з двома провідними колесами (2WD) теж підходить для активного відпочинку, але її прохідність трохи нижча.

Також покупцю слід звернути увагу і на:

  • Вантажопідйомність. Враховуйте, що квадрик повинен витримувати вас, все екіпірування та здобич. Отже, вантажопідйомність техніки має бути не менше 250 кг.
  • Освітлювальне обладнання. Оскільки мисливцеві часто доведеться їздити вночі або на світанку, фари повинні бути достатньо потужними та надійними. Любителям активного відпочинку радять вибирати техніку з LED оптикою. Світлодіодні фари краще переносять тряску і вібрації, тому служать довше за галогенну або ксенонову оптику.
  • Розмір вантажної платформи. Якщо ви плануєте їздити на велику дичину, тоді краще купити квадроцикл UTV для полювання. ATV мотовсюдиходи теж підійдуть, але на них має стояти посилений металевий багажник.
  • Маневреність та керованість. Оскільки техніка використовуватиметься у лісах, вона має ідеально реагувати на команди райдера. Тому краще віддавати перевагу легким квадрикам вагою 260-340 кг.

Отже, із ключовими характеристиками ми розібралися. Тепер потрібно визначити, який набір поставки має бути у квадроциклів для полювання. А ідеальний «рецепт» мотовсюдихода для активного відпочинку має такий вигляд: лебідка, захист рук, захист днища, додаткова оптика, шини з великими ґрунтозачепами. Крім того, райдеру доведеться укомплектувати свій апарат підігрівом ручок та сидіння, кофром, а також тримачем та чохлом для зброї.

ЯКИМ БРЕНДАМ КВАДРОЦИКЛІВ ВІДДАВАТИ ПЕРЕВАГУ?

Найкращими квадроциклами для полювання є апарати бренду BRP, Polaris і Arctic Cat. Техніка цих компаній відрізняється сучасною начинкою, топовою комплектацією та підвищеною надійністю. Однак у такого рішення є один істотний недолік – ціна американських і канадських квадроциклів. Наприклад, новий BRP Outlander MAX DPS 570 обійдеться покупцеві в цілих 10,5 тис. доларів. А ось UTV мотовсюдихід Polaris Ranger EV коштує цілих 18,5 тис. доларів.

Дешевшим, але не менш функціональним варіантом стане японська мототехніка. До списку найкращих виробників входять компанії Honda, Suzuki та Kawasaki. За бажання, покупець зможе вибрати японський квадроцикл для полювання із цінником у 6-8 тис. доларів.

Є й альтернатива настільки дорогим мотовсюдиходам – китайські апарати. Квадроцикли з Піднебесної коштують у 2-3 рази дешевше за техніку іменитих брендів, а в плані надійності не сильно поступаються японським моделям. Серед китайських виробників особливо виділяються бренди CFmoto, Linhai та Hisun. У каталозі цих компаній є безліч сучасних апаратів із топовою комплектацією.

КРАЩІ КВАДРОЦИКЛИ ДЛЯ ПОЛЮВАННЯ

Перші позиції рейтингу мотовсюдиходів для активного відпочинку займають канадські та американські апарати. Але особливою популярністю користуються UTV квадроцикли з великим кузовом та автомобільною посадкою. Тому, якщо ви готові викласти за апарат від 14 до 20 тис. доларів, вам варто звернути увагу на моделі:

  • Polaris Ranger EV.
  • Can-Am Traxter Base HD5.
  • Arctic Cat Prowler 500

А ось з китайських моделей особливо виділяється апарат Linhai-Yamaha LH300-3D 4x4, а також повнопривідні мотовсюдиходи Hisun з 500-, 550- та 600-кубовим двигуном. Ключові переваги цих моделей – ціна та сучасна начинка. Новий Linhai-Yamaha LH300-3D 4x4 коштує всього 116-120 тис. грн, а ось ціни Hisun залежить від потужності двигуна і коливається в межах 140-177 тис. грн.

ДЕ КРАЩЕ КУПИТИ КВАДРОЦИКЛ ДЛЯ ПОЛЮВАННЯ І РИБАЛКИ?

Мотовсюдихід для активного відпочинку повинен працювати як годинник, щоб не підвести райдера у відповідальний момент. Тому рекомендується віддавати перевагу новим апаратам, придбаним у перевіреного дилера.

Звертаючись у наш мотосалон, ви отримуєте:

  • Високоякісну техніку, яка проходить повну передпродажну підготовку.
  • Офіційну гарантію.
  • Розумні ціни та вигідну кредитну програму.
  • Допомогу у виборі та обслуговуванні техніки.

Також запрошуємо вас відвідати наш виставковий зал, де можна оглянути і навіть протестувати квадроцикли, що сподобалися.

2996
Кнопка
связи