logo

Купівля китайського квадроциклу – розумне рішення чи гроші на вітер?

Подумайте, що ви враховуватимете в першу чергу при виборі квадроцикла? Швидше за все, це ціна техніки. Мотовсюдиходи відомих виробників коштують шалених грошей, власне, як і їхнє обслуговування. Тому все більше мотолюбителів віддає перевагу недорогим апаратам із Піднебесної. Тож давайте розберемося, чи реально купити надійний квадроцикл китайського виробництва, який не доставлятиме особливих проблем?

НАСІЛЬКИ ЯКІСНА КИТАЙСЬКА ТЕХНІКА?

Відразу варто відзначити, що від поломок не застраховані навіть дорогі квадроцикли, як Kawasaki, Honda, BRP або Arctic Cat. Але ремонт такої техніки коштує сотні і навіть тисячі доларів.

З іншого боку бюджетні китайські мотовсюдиходи сприймаються як суцільні проблеми. Проте багато виробників з Піднебесної вже давно вийшли на світовий ринок і успішно конкурують із «якіснішими» брендами. Яскравим прикладом цього є компанія Linhai. Квадроцикли японо-китайської фірми не поступаються, інколи ж навіть перевищують, дорожчі аналоги.

ЧОМУ КРАЩЕ ВИБРАТИ КИТАЙСЬКИЙ КВАДРОЦИКЛ?

Купуючи техніку, потрібно відштовхуватися від бюджету. Якщо кошти обмежені, новий китайський квадроцикл – це те, що потрібно. Залежно від потужності, комплектації та «начинки» такий апарат буде коштувати в межах 35-120 тис. грн. Власне за 70-100 тис. грн можна взяти досить функціональний та живучий мотовсюдихід, який без проблем прослужить близько 5 років.

Враховувати треба й завдання, для виконання яких купується квадроцикл. Погодьтеся, придбати дорогий BRP Outlander MAX XT 650 і їздити на ньому на риболовлю марнотратно. Тому для виконання господарських завдань, прогулянок, полювання або риболовлі краще взяти недорогий і надійний китайський квадроцикл.

Ось ще кілька причин вибрати мотовсюдихід із Піднебесної:

  • Відмінна комплектація. В комплект поставки зазвичай входять спинка сидіння, захист для рук, відбійник, багажники, лебідка і т. д.
  • Низька вартість запчастин. Наприклад, нове реле напруги на Linhai коштує близько 100-200 грн. Ціна аналогічної деталі для квадроцикла BRP становить 2,5-4 тис. грн.
  • Сучасне обладнання. Виробники встановлюють на мотовсюдиходи якісний пластик (ABS), конденсаторне запалювання (CDI), електронні спідометри тощо.
  • Наявність гарантії. Усі компанії надають офіційну гарантію на техніку.

Звичайно, не всі китайські квадроцикли відрізняються гідною якістю, тому перед покупкою мотолюбителеві потрібно дізнатися, яким фірмам можна довіряти.

ЯКИМ БРЕНДАМ ВАРТО ВІДДАВАТИ ПЕРЕВАГУ?

При покупці китайського мотовсюдихода потрібно враховувати бренд, який виготовляє техніку. Давайте розглянемо кілька найпопулярніших фірм. Найкращі китайські квадроцикли виробляються компаніями:

  • Компанія спеціалізується на виробництві потужних та високотехнологічних мотовсюдиходів, здатних конкурувати з лідерами ринку (Arctic Cat, Brp, Polaris). Проте квадроцикли CFmoto – не найбюджетніше рішення, оскільки їхня ціна стартує від 5 тис. доларів.
  • По суті це тайванська компанія, але виробництво техніки виконується в Китаї. Бренд славиться своїми утилітарними та дитячими мотовсюдиходами.
  • Kayo. Техніка компанії відрізняється гарною динамікою, привабливим дизайном та високою якістю. Модельний ряд виробника складається із квадроциків середньої потужності (від 110 до 300 кубів).
  • Linhai. Бренд випускає практичні та функціональні квадроцикли і є основним конкурентом японських виробників.
  • Під цією маркою випускалося багато розробок відомих компаній, серед яких Suzuki, Yamaha, Honda і т. д. Зараз Skymoto співпрацює з фірмою Quinqi, яка виробляє мототехніку.

Також покупцю варто звернути увагу на техніку фірм Loncin, Forte та Spark. А ось найкращі дитячі китайські квадроцикли випускають компанії Viper та Comman.

ЩО ВРАХОВУВАТИ ПРИ ВИБОРІ КИТАЙСЬКОГО КВАДРИКА?

Щоб купити надійний та універсальний квадроцикл, слід звернути увагу на:

  • Якість кузова. Віддавати перевагу рекомендується мотовсюдиходам з ABS пластику. Такий матеріал відмінно витримує удари, добре захищений від агресивних хімікатів і менше схильний до впливу УФ-променів.
  • Обладнання та комплектацію. На квадроциклі має бути потужний відбійник, електронне запалення, зручне сидіння та гарне освітлення.
  • Характеристики двигуна. Від потужності двигуна залежить динаміка і прохідність апарату.

Не варто забувати і про вантажопідйомність мотовсюдихода. Якщо квадроцикл використовуватиметься для активного відпочинку та роботи, його вантажопідйомність має бути не менше 150 кг.

5549
Кнопка
связи