logo

Які квадроцикли бувають: відмінності ATV і UTV квадриків

Зіткнувшись із необхідністю вибору квадроциклу, багато споживачів занурюються в незнайому термінологію і змушені по крихтах збирати інформацію, з'ясовуючи: усюдиходи ATV – що це? Чим відрізняються ATV та UTV, якій моделі віддати перевагу? Споживачі України можуть отримати відповіді співробітників компанії Dvako Мото на ці та інші актуальні питання щодо придбання та експлуатації мотовсюдиходів під час безкоштовної консультації. На сторінці інтернет-магазину купити квадроцикл у Києві можна у кілька кліків. Тут представлено велику кількість техніки виробників з Європи, Америки та Китаю. Представлені моделі відрізняються:

  • оригінальним дизайном;
  • надійністю;
  • маневреністю та комфортом управління;
  • економічністю витрати пального;
  • високою прохідністю;
  • розумною ціною.

Розглядаючи класифікацію машин цієї категорії, виділяють два типи квадроциклів: UTV та ATV, про які ми розповімо у цьому огляді.

ЩО ПРЕДСТАВЛЯЄ СОБОЮ КВАДРОЦИКЛ ATV

Отже, квадроцикл ATV – це всюдихід. Саме так перекладається розшифровка абревіатури All Terrain Vehicle. Його призначення – пересування дорогами з твердим покриттям, ґрунтовими трасами, пересіченою місцевістю, а також в умовах бездоріжжя. За американськими стандартами, це машина з трьома, чотирма або шістьма колесами на шинах низького тиску. На практиці ця категорія транспортних засобів включає масу брендів, моделей з найрізноманітнішими параметрами, що дещо розмивають межі цієї групи. Тож на запитання, що таке ATV, найчастіше відповідають, що це всюдихід. Після цього слідують уточнення, що стосуються запиту на відомості за певною моделлю квадроцикла: параметрами двигуна, приводу, колісної бази та ін.

UTV – УТИЛІТАРНІ КВАДРОЦИКЛИ

Utility Task Vehicle – так звучить розшифровка іншої, не менш великої та затребуваної категорії квадриків. Це моторизовані всюдиходи з автомобільною посадкою, здатні перевозити від двох до шести пасажирів. Це в більшості «робочі конячки» з гарною тягою, вантажопідйомністю, можливістю замінити місця для посадки людей на кузов для перевезення господарських вантажів. Лінійка параметрів таких всюдиходів велика. Не обмежений і функціонал утилітарних квадриків.

На сайті інтернет-магазину споживачі знайдуть потужний утилітарний усюдихід Hammer Tipper 200, основні параметри якого виглядають так:

  • об'єм двигуна – 200 м³;
  • колісна формула – 2х6;
  • коробка передач – автомат;
  • максимальна швидкість – до 60 км/год.
  • кузов-самоскид для підсобних робіт.

ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ UTV І ATV КВАДРОЦИКЛІВ

Приймаючи рішення про те, купити квадроцикл ATV або зробити вибір на користь практичної моделі UTV, слід керуватися плюсами і мінусами кожного типу всюдиходів. Таблиця відображає порівняльний аналіз переваг та недоліків двох видів квадриків.

ATV

UTV

Плюси

менша вага

прохідність

низька вартість

невеликі габарити

гарна тяга

комфортні сидіння

самоскидний кузов

можливість буксирування

вантажопідйомність

рама

ремені безпеки для водія та пасажирів

можливість тюнінгу

Мінуси

не завжди зручний для їзди з пасажиром

мала вантажопідйомність

травмонебезпека

менш комфортний, ніж UTV

висока вартість

великі габарити та вага

гірша маневреність

 

Заходьте на сайт компанії Dvako Мото та вибирайте мотовсюдиходи для спортивних заїздів, туризму та ведення присадибного господарства. Ми пропонуємо доступні ціни, можливість доставки у Києві та по Україні.

Якщо розглядати сферу застосування мотовсюдиходів в Україні, то можна виділити ще одну групу – це так звані «легкі квадроцикли», які використовуються переважно для туризму та участі у спортивних заходах.

6008
Кнопка
связи