logo

Кращі шоломи для мотоциклів, мопедів і скутерів: топ моделей

Шолом – ключовий елемент безпеки мотолюбителя. Спорядження захищає водія від вологи, вітру, пилу, а також дозволяє уникнути серйозних травм голови та шиї. Рівень безпеки безпосередньо залежить від того, який ви вирішили купити мотошолом. Тому давайте розглянемо найкращі шоломи для мотоциклів та інших транспортних засобів.

РІЗНОВИДИ СПОРЯДЖЕННЯ

На ринку представлено кілька типів екіпірування. Всі мотошоломи відрізняються конструкцією, рівнем безпеки та призначенням. Отже, моделі:

  • Каски забезпечують мінімальний захист та відрізняються низькою ціною. Подібне рішення підходить тільки для малопотужних скутерів чи дитячих електроквадроциклів.
  • Відкритого типу закривають потилицю, скроні та верхню частину голови. Таке спорядження особливо сподобалося скутеристам та власникам мопедів до 125 кубів.
  • Модуляри відмінно підходять для повсякденного використання та користуються попитом серед власників мотоциклів та скутерів до 200 куб. см.
  • Інтеграли є професійним екіпіруванням та забезпечують високий рівень захисту. Спорядження підходить для ралі, їзди бездоріжжям, прогулянок містом, гонок і т. д.

Розбираючись, який мотошолом найкращий, слід згадати і кросові моделі. Це професійне спорядження для активної та екстремальної їзди, наприклад, гонок по off-road, ралі тощо.

ТОП ШОЛОМІВ ДЛЯ МОТОЦИКЛІВ

Найпопулярнішими мотошоломами серед райдерів є моделі відкритого типу, модуляри та інтеграли. Каски не забезпечують належного захисту, а кросове екіпірування коштує дорого і більше «заточене» під складні завдання. Тому ми підготували вам рейтинг спорядження для повсякденного використання.

ТОП ВІДКРИТИХ ШОЛОМІВ ДЛЯ МОТОЦИКЛІВ

Одним з найкращих мотошоломів на ринку є модель Shoei J-Cruise. Екіпірування виконане з композитних матеріалів і відрізняється високою міцністю та надійністю. Крім того, модель може похвалитися чудовою аеродинамікою та сонцезахисним візором. Користувачі зазначають, що у плані комфорту та безпеки J-Cruise не сильно поступається інтегралам із середнього цінового сегменту.

Ще одним хітом серед райдерів стала модель МТ Boulevard. Це шолом із сонцезахисними окулярами та сучасним глянцевим дизайном. Ціна у спорядження теж більш ніж прийнятна, лише 2,2 тис. грн.

Шукаєте класичний відкритий мотошолом? Тоді вам ідеально підійде LSP2 OF583 Bobber. Модель відрізняється високою міцністю (завдяки скловолокну) та мінімальною вагою (950 г).

КРАЩІ ШОЛОМИ МОДУЛЯРИ ДЛЯ МОТОЦИКЛІВ І СКУТЕРІВ

Модуляри поширені як серед мотоциклістів, так і у власників мопедів чи скутерів. По суті це оптимальне рішення (ціна-надійність) для техніки з двигуном до 200 кубів. І найкращими мотоциклетними шоломами цього типу вважаються моделі:

  • HJC CL-MAX Matte. Серед плюсів моделі: швидкознімний візор, захист від УФ-випромінювання, підігрів та система вентиляції.
  • Shoei Neotec II. Шолом зроблений з композитних матеріалів і відрізняється гарною звукоізоляцією, міцністю та простою фіксацією щелепи.
  • Shark Evo-One 2. Це оновлена ​​версія популярного мотошолому, яка відрізняється гарною аеродинамікою та продуманою конструкцією.

Єдиний недолік цих моделей – висока вартість. Наприклад, той же HJC CL-MAX Matte коштуватиме райдеру приблизно 6,7 тис. грн.

ТОП КРАЩИХ ШОЛОМІВ ІНТЕГРАЛІВ ДЛЯ МОТОЦИКЛУ

Інтеграл – дороге задоволення. Справді хороший мотошолом коштуватиме райдеру 8-9 тис. грн. Хоча їх комфортабельність та захисні властивості сповна виправдовують такий високий цінник.

До списку кращих моделей входять:

  • Icon Airframe Pro Construct. Спорядження бренду відрізняється брутальним дизайном, продуманою вентиляцією та високою міцністю. Серед цікавих особливостей моделі: спеціальне антибактеріальне покриття, швидкозйомний візор та модульна конструкція екіпірування.
  • Shark Spartan Carbon 1.2 Skin. Перевагою моделі є мінімальна вага (1,2 кг), висока міцність (шкаралупа з карбону), швидкозйомне скло та продумана вентиляція.
  • HJC i 70. Це бюджетний шолом із полікарбонату, що став хітом цього року. Модель добре переносить удари, має стильний дизайн та продуману систему вентиляції.
  • Caberg Ego. Простий та бюджетний шолом відмінно підійде для повсякденного використання. Хоча варто відзначити, що спорядження не призначене для спортбайків, оскільки на ньому немає додаткової звукоізоляції. Через це на високих швидкостях райдер чутиме гомін.

У мотомагазині Двако можна знайти і бюджетні інтеграли з цінником 2,5-3,5 тис. грн, які нічим не поступаються топовим моделям. А вся річ у бренді. Продукція менш відомих компаній коштує дешевше, ніж спорядження AGV або Shoei.

5708
Кнопка
связи