logo

Який дитячий квадроцикл вибрати: бензиновий чи електричний?

Перед батьками, які вирішили познайомити дитину з мототехнікою, стоїть складне завдання – вибрати потрібний дитячий квадроцикл. І для початку потрібно визначитися, який тип двигуна повинен стояти на мотовсюдиході. Тому давайте розберемося, як купити надійний дитячий квадроцикл, який найкраще підійде для дитини.

ВИБІР КВАДРИКА ЗА ВІКОМ ДИТИНИ

Відразу варто відзначити, що дитячі мотовсюдиходи відрізняються від дорослих моделей лише потужністю та підвищеною безпекою. Але батькам потрібно одразу розібратися, для якого віку підходять ті чи інші моделі. Для цього потрібно звернути увагу на тип та потужність двигуна.

Вікові рамки:

  • Наймолодшим райдерам (від 4 до 7 років) краще придбати електричний квадроцикл. Це безпечна та екологічна техніка, яка допоможе дитині освоїти ази водіння та привчить її до відповідальності. Такі моделі не відрізняються особливою потужністю та розганяються до 10-20 км/год. Як правило, дитячі квадроцикли на акумуляторі оснащуються дистанційним керуванням. Завдяки цьому батьки можуть зупинити двигун апарату в екстреній ситуації.
  • Мотоаматорам віком від 8 до 10 років можна придбати як бензиновий, так і електричний мотовсюдихід. Проте потужність техніки має перевищувати 50 куб. см. Бажано вибирати апарати з чекою екстреної зупинки двигуна та ДУ (дистанційним управлінням).
  • Дітям від 10 до 14 років підійдуть мотовсюдиходи потужністю від 50 до 90 куб. см. Бажано придбати бензиновий квадрик, оскільки він краще підходить для їзди по легкому бездоріжжю.
  • Підліткам (14-16 років) краще купувати квадроцикли потужністю 110-125 куб. см. По суті це повноцінні мотовсюдиходи, які розганяються до 50-60 км/год, і можуть перевозити невеликі вантажі.

Простіше кажучи, дитячі електроквадроцикли підходять райдерам віком до 10 років, а ось підліткам (12-16 років) краще брати повноцінні бензинові апарати.

ЕЛЕКТРИЧНІ КВАДРОЦИКЛИ: ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ

Головний плюс мотовсюдиходів, що працюють від акумуляторів, – безпека. Вони не відрізняються особливою потужністю, тому під час навчання водінню дитина точно не травмується. Але такі квадроцикли мають і інші переваги:

  • Надійність. Електричні двигуни служать набагато довше за своїх бензинових побратимів.
  • Габарити та вага. Компактним апаратом зможе керувати навіть дитина.
  • Економічність. Електрика коштує набагато дешевше за бензин, що значно знижує витрати батьків.
  • Ціна техніки. Вартість дитячого квадроцикла коливається від 10 до 20 тис. грн, залежно від виробника та потужності апарату.

Недоліків у електричних квадриків теж вистачає, і головний із них – низька прохідність. Дитячі моделі підходять тільки для їзди по рівній поверхні або легкому бездоріжжю. Також у райдера може виникнути проблема із заряджанням, адже для цього потрібно буде знайти розетку.

БЕНЗИНОВІ КВАДРОЦИКЛИ: ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ

Універсальнішим рішенням буде покупка бензинового квадроцикла. Така техніка не «прив'язана» до розетки і відрізняється гарною прохідністю. Але слід пам'ятати, що бензинові мотовсюдиходи підходять для дітей віком від 8 років, які вже освоїли ази водіння.

Переваги апаратів із двигуном внутрішнього згоряння:

  • Функціональність. Квадроцикли з двигуном від 90 до 125 кубів підходять для прогулянок, поїздок бездоріжжям, перевезення невеликих вантажів та активного відпочинку.
  • Розумна ціна. Надійний китайський апарат коштуватиме покупцеві приблизно 20-27 тис. грн.
  • Невелика витрата бензину. Дитячі та підліткові моделі споживають лише 2,5-3 л палива на 100 км.
  • Великий вибір моделей. Виробництвом дитячих бензинових квадроциклів займаються майже всі мотобренди (Spark, Kayo, Forte і т. д.).

Основний недолік таких мотовсюдиходів – ресурс двигуна. Бензиновий мотор зношується швидше за електродвигун, а його обслуговування обходиться дорожче.

КРАЩІ ВИРОБНИКИ ДИТЯЧИХ КВАДРОЦИКЛІВ

​Надійність та функціональність дитячого квадроцикла безпосередньо залежить від його бренду. Звичайно, хочеться купити мотовсюдихід відомого виробника (Polaris, Kawasaki і т. п.), але така техніка коштує нечуваних грошей. Наприклад, ціна Arctic Cat 150 для дітей віком від 8 до 14 років коливається в межах 92-95 тис. грн.

Тому для дитини бажано вибрати недорогий китайський апарат, який допоможе їй освоїти ази водіння і пересісти на потужніший мотовсюдихід. Рекомендується віддавати перевагу таким брендам як:

  • Skymoto.
  • Linhai.
  • Spark.
  • Comman.

При покупці електроквадроцикла слід звернути увагу на моделі компанії Per Perego, JinLing та Profi. В асортименті цих брендів можна знайти як класичні мотовсюдиходи, так і дитячі спортивні апарати з яскравим дизайном.

6983
Кнопка
связи