logo

Гарнітура для мотошолому: вибір і рейтинг моделей

Уявіть, ви вирушили на дальняк із друзями чи потрібно терміново з кимось зв'язатися. Погодьтеся, зупинятися, знімати шоломи та відповідати на дзвінок буде не дуже зручно. Тому райдеру варто замислитись про придбання спеціальної гарнітури. Звичайно, можна купити мотошолом з уже вбудованим девайсом, але таке екіпірування коштує дорого. Більш дешевшим рішенням було б придбання аксесуару окремо. Тож давайте розберемося, якою має бути гарнітура для мотошолома, і познайомимося з топовими моделями цього року.

ЩО ВМІЄ ДЕВАЙС ДЛЯ ЗВ'ЯЗКУ?

Можливості гарнітури безпосередньо залежать від її вартості. Бюджетні моделі можуть приймати вхідні дзвінки та відтворювати музику. А ось більш дорогі пристрої виконують роль рації і можуть зв'язуватися з аналогічними пристроями. Топові моделі можуть навіть створювати голосову конференцію, в якій можуть брати участь до 15 осіб.

При виборі гарнітури для шолома мотоцикла зверніть увагу на наявність системи:

  • DMC. Особливо це актуально для тривалих поїздок великою групою. Уявіть, що кілька ваших друзів відстали, а потім повернулися до строю. У цьому випадку система DMC автоматично додаватиме їх до конференції.
  • DSP. Ця система несе відповідальність за усунення зовнішнього шуму.
  • AGS. Це ще одна корисна фіча, яка виконує автоматичне регулювання гучності дзвінка, виходячи з вашої швидкості та рівня шуму (зовні шолома). Таким чином, ви завжди чітко чуєте співрозмовника.

Хоча вибір Bluetooth гарнітури для мотошолома залежить від ваших завдань. Для самостійних прогулянок краще взяти найдешевший девайс, здатний приймати дзвінки та відтворювати музику. Якщо ви катаєтесь у парі, тоді варто купити аксесуар із системою DMC. Але для масових гонок варто вибирати топ-модель.

Примітка: При покупці мотошолома з гарнітурою уточніть, з якими пристроями може синхронізуватись аксесуар. Багато моделей здатні підключатися одночасно до телефону та навігатора.

ЯК ВСТАНОВИТИ ГАРНІТУРУ В ШОЛОМ?

Зазвичай пристрій монтується на лівій внутрішній стороні обладнання. Тому райдеру потрібно:

  • Зняти внутрішню оббивку. Для цього від'єднайте фіксатори та липучки. Після цього ви отримаєте доступ до шкаралупи.
  • Візьміть кріплення та послабте його гвинти. Після того, як ви послабили болти, з'явиться проміжок.
  • Зачепіть кріплення за шкаралупу мотошолома та затисніть гвинти.
  • Розмістіть мікрофон та навушник усередині шолома. Мікрофон повинен бути трохи нижче вашого рота.
  • Вставте гарнітуру в пази кріплення.

Зафіксуйте навушники на оббивці. Провід слід провести під м'якою частиною шолома. При необхідності з оббивки можна зрізати трохи пластику, щоб дроти не заважали монтажу захисту.

Пам'ятайте, кожен шолом має свої конструкційні особливості, що впливає на установку девайса. Проте принцип монтажу ідентичний.

ЩО КРАЩЕ: ВБУДОВАНА ГАРНІТУРА АБО ТЕХНІКА, ЩО ВБУДОВУЄТЬСЯ?

Суперечка про те, що вибрати, мотошолом із блютуз-гарнітурою або купити аксесуар окремо, ведуться вже давно. І варто визнати, що кожен варіант має свої плюси і мінуси. Почнемо, мабуть, з інтегрованого девайсу.

Шолом для мотоциклу з гарною гарнітурою Bluetooth дорогий. Навіть найбюджетніша модель обійдеться покупцеві приблизно в 3-3,5 тис. грн. Дійсно якісний шолом коштує мінімум 5 тис. грн.

З іншого боку ціна хорошої гарнітури, що вбудовується, стартує від 2,2 тис. грн. Сума велика, але при заміні шолома аксесуар можна зняти і поставити в нове екіпірування. А ось з вбудованою гарнітурою так не вийде, оскільки вона відправиться в брухт разом з екіпіровкою, що зносилася. Загалом вибір залежить від вашого бюджету та переваг.

ТОП-5 КРАЩИХ БЮДЖЕТНИХ МОТОГАРНІТУР

Знайти справді надійну та функціональну гарнітуру з бюджетного сегменту досить складно. Не всі аксесуари відрізняються високою якістю і практичністю. Тому ми підібрали для вас 5 топових девайсів, які встигли зарекомендувати себе серед мотолюбителів.

До списку входять моделі:

  • SENA SMH5-FM. Це простий девайс, що дозволяє дзвонити, слухати музику та створювати конференції на 4 особи.
  • Interphone Connect. Ця модель підходить лише для парного зв'язку.
  • Scala Rider Freecom 4+ JBL. Модель здатна створювати конференції з 4 осіб, а також має високу якість звуку та хороший робочий діапазон (1,2 км).
  • Cardo Scala Rider Q1. Це максимально бюджетний варіант, що підійде для індивідуального користування. Хоча модель Rider Q1 може встановлювати зв'язок із іншими девайсами цього бренду.
  • Midland BTX1 Pro. Модель здатна підключитися до декількох пристроїв відразу, має систему зменшення шуму AGM та високий рівень захисту від вологи. Варто зазначити, що аксесуар сумісний з аксесуарами інших брендів.

У нашому салоні Dvako Moto ви знайдете мотошолом під будь-яку гарнітуру.

5035
Кнопка
связи